D. Grybauskaitė: „Maidano idealai – gyvi“

Lietuva palaiko Ukrainos žmones,

Prezidentė sekmadienį Ukrainoje su kitų Europos šalių vadovais dalyvauja Maidano metinių minėjimo renginiuose.<br>president.lt nuotr.
Prezidentė sekmadienį Ukrainoje su kitų Europos šalių vadovais dalyvauja Maidano metinių minėjimo renginiuose.<br>president.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 22, 2015, 3:09 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 9:28 AM

„Maidano idealai ir šiandien gyvi Ukrainos žmonių širdyse. Jie ir toliau gina savo tėvynę ir savo teisę patiems spręsti jos likimą. Lietuva palaiko Ukrainos žmones ir jų pasirinkimą“, – sakė D.Grybauskaitė, cituojama Prezidentūros pranešime.

Prezidentė sekmadienį Ukrainoje su kitų Europos šalių vadovais dalyvauja Maidano metinių minėjimo renginiuose. Kijevo centre vadovai Orumo eitynėmis pagerbia žuvusiųjų Maidano protestuose atminimą. Prieš Orumo eitynes Lietuvos vadovė susitiko su Ukrainos Prezidentu Petro Porošenka, Lenkijos Prezidentu Bronislawu Komorowskiu, Vokietijos Prezidentu Joachimu Gaucku, Europos Vadovų Tarybos pirmininku Donaldu Tusku ir kitų Europos šalių vadovais.

Pasak Lietuvos vadovės, demokratinė bendruomenė negali palikti Ukrainos žmonių vienų, nes jie šiandien kovoja ne tik už savo valstybę, bet ir už vakarietiškas vertybes, taiką ir saugumą Europoje.

Maidano metinių minėjimo renginiuose dalyvaujantys vadovai taip pat apžiūrėjo ukrainiečių konfiskuotą rusišką karo techniką, kuria buvo puolama Ukraina ir jos žmonės.

2013 metų rudenį prasidėjęs Ukrainos Maidano judėjimas pernai nuvertė prorusišką šalies lyderį Viktorą Janukovyčių, kuris 2013 metų lapkričio 21 dieną Vilniuje atsisakė pasirašyti Ukrainos ir ES asociacijos sutartį. Šis atsisakymas išprovokavo kruvinų įvykių grandinę, iki 2014-ųjų vasario trukusiuose proeuropietiškuose protestuose Kijeve buvo nužudyta per 100 Maidano protestuotojų.

V.Janukovyčiui netekus posto Rusija pernai kovą atplėšė Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį, o Ukrainos rytuose įsitvirtino Kremliaus remiami separatistai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.