Kvietė į mitingą Alytuje ar susitikimą su gyventojais?

Prie Alytaus miesto teatro laiptų Rotušės aikštėje kelios dešimtys alytiškių stabtelėjo pasiklausyti frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ seniūno Gintaro Šurkaus kalbos, kaip sekasi rinkti savivaldybės narių parašus, kad būtų paskelbta interpeliacija miesto merui Jurgiui Krasnickui „už mero vardo pažeminimą, šokiruojančius žodžius apie Alytų, Lietuvą ir prezidentę Dalią Grybauskaitę“ internete paviešintuose įrašuose.

Mitingas Alytuje.<br>Z.Stankevičienės nuotr.
Mitingas Alytuje.<br>Z.Stankevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

2015-02-23 19:47, atnaujinta 2018-01-12 12:51

Vieni šio susitikimo ar mitingo dalyviais tapo atsitiktinai eidami pro šalį, o kiti sužinojo iš skelbimo vietos laikraštyje ir socialiniuose tinkluose.

Kai kurie atvykę tarpusavyje svarstė, ar čia atėjo mero šalininkai, ar priešininkai nusprendė, jog tokie ir tokie.

Policijos pareigūnų būrelio stebimi ir filmuojami alytiškiai ramiai išklausė G.Šurkaus, apgailestavusio, kad tik penki iš 27 tarybos narių pasirašė interpeliaciją merui, nepaklususiam jų pasiūlymui pačiam atsistatydinti.

„Prisidirbo į kelnes ir nenori pats jų nusimauti. Todėl mes priversti atlikti tą nešvarų darbą. Esame kategoriški, nes J.Krasnickas apsijuokė, melavo ir apjuodino Alytų. Pamatėte, ko tarybos nariai yra verti. Iš 27 tik 5 pasirašė interpeliaciją merui“, – piktinosi G.Šurkus, sulaukęs tik savo frakcijos, iš liberalų frakcijos pasitraukusio Gedimino Daukšio ir visuomeninio rinkimų komiteto „Korupcijai – ne“ kandidatės į miesto merus Irenos Sedleckaitės.

Jis porą kartų paminėjo, kad netrukus turėtų ateiti į šį susitikimą ir kandidatas į merus Vytautas Grigaravičius, bet šis taip ir nepasirodė.

Savivaldybės administracijos direktorius apie rengiamą susitikimą su gyventojais Rotušės aikštėje buvo informuotas tik likus trim valandom iki jo.

„Tai G.Šurkaus ir jo politinės grupės šou. Juk žino, kad iki rinkimų jau trūksta laiko teisėtai interpeliacijai surengti. Kažin ar šis susirinkimas teisėtas“, – svarstė stabtelėjęs pasiklausyti kalbų teisininku prisistatęs alytiškis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.