Socialdemokratai nusprendė: J. Krasnickui – papeikimas

Likus mažiau nei savaitei iki savivaldos rinkimų, Socialdemokratų partijos Etikos ir procedūrų komisija vis dėlto nusprendė svarstyti į skandalą įsipainiojusio bendražygio Jurgio Krasnicko elgesį. Pats politikas taip pat buvo pakviestas į numatytą posėdį.

J.Krasnicko likimą svarsto partijos Etikos ir procedūrų komisija.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
J.Krasnicko likimą svarsto partijos Etikos ir procedūrų komisija.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 24, 2015, 5:04 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 10:39 AM

Už necenzūrinę leksiką partijos bendražygiai nusprendė pareikšti J. Krasnickui papeikimą. Šis papeikimas galioja metus.

„Tuo atveju, jei būtų sudaromi partijos rinkimų sąrašai, tai asmuo negalėtų kandidatuoti, tačiau J.Krasnicko niekaip nebegalima pašalinti iš rinkimų“, – teigė partijos atstovė Ona Balevičiūtė.

Anot jos, sprendimas priimtas vieningai, buvo kalbėta ir dėl griežtesnių sankcijų, bet prie šio klausimo bus sugrįžta, kai bus gautas teisėsaugos institucijų verdiktas.

Posėdyje dalyvavęs Algirdas Sysas teigė, partijos kolegų sprendimą vertina palankiai; „Sprendimas normalus, buvo siūlymų šalinti J.Krasnicką iš partijos už tai, kad žemina partijos vardą. Kaip tai paveiks partiją, po trijų dienų puikiai pasimatys rinkimuose.“ A.Syso teigimu, šie įvykiai gali porą procentų sumažinti partijos populiarumą.

Noriai bendravo

Prieš posėdį gerokai anksčiau atvykęs J.Krasnisckas noriai bendravo su žurnalistais, bet išgirdęs kai kuriuos klausimus neslėpė susinervinimo. Alytaus meras kartojo, kad visai nesibaimina dėl to, kas nutiks po posėdžio, tik pabrėžė, kad skandalas turėjo lemiamos įtakos jo reitingams.

„Iki visos šios istorijos buvau stipriausias kandidatas, bet kaip bus toliau – laikas parodys. Kartais bijau savo aplinkos, o ne pašalinių žmonių, kaip sakoma, kartais geriau bendraučiau su gyvūnais nei su žmonėmis“, – juokauti su žurnalistais bandė J.Krasnickas.

Iš posėdžio išėjęs J. Krasnickas teigė, kad nenujaučia, koks gali būti sprendimas: „Apie sprendimą reikia klausti tų, kurie juos priiminėja. Esu emocionalus žmogus, bet linkės vadovautis proto. Pakartojau kolegoms tą patį, kad tai montažas“, – nervindamasis kalbėjo Alytaus meras.

Politikas atviravo, kad priekaištų iš kolegų sulaukė: „Jeigu manote, kad po tokio montažo... Juk mano įvaizdis, partijos įvaizdis. Keletą kartų esu už tai atsiprašęs. Mano veiksmai tokia, kad žmones priimu kaip draugus ir tai mano didžioji klaida, nesitikėjau tokios kiaulystės. Dėl Lauros turėjau geriausių ketinimų“, – kalbėjo meras.

Antras kartas nemelavo

Po internete paviešinto garso įrašo, kuriame girdėti su daugybe necenzūrinių žodžių dėstomi politiko planai nugvelbti keletą milijonų, partijos kolegos teigė, kad politiko elgesį turėtų vertinti rinkėjai, ir niekaip Alytaus mero bausti neketino.

Situacija pasikeitė, kai praėjusią savaitę pasirodžiusi antroji paslaptingojo įrašo dalis perpildė politikų kantrybės taurę ir J.Krasnickas buvo iškviestas į partijos Etikos ir procedūrų komisijos posėdį.

Antrasis garso įrašas ne mažiau spalvingas už pirmąjį, mat jame girdėti tiesioginiai grasinimai ir nuolat minimas vaikas, kurio mamai siūloma susiprasti ir nesikišti ne į savo reikalus.

Įraše – grasinimai ir šantažas

Po to, kai skandalingasis įrašas buvo išplatintas internete, Alytaus meras teigė, jog tai montažas, o vėliau prisipažino, kad žodžiai yra jo, tačiau sakiniai sumontuoti. Dėl to, kad būtų nustatyta, kas padarė ir išplatino minėtus garso įrašus, Alytaus meras kreipėsi į policiją.

Pareigūnams dar nebaigus tyrimo, viešumoje pasirodė informacija, kad minėtus garso įrašus išplatino į J.Krasnicko nemalonę patekusi ir atleista iš darbo buvusi Alytaus teatro direktorė Laura Radzevičiūtė. Buvusi teatro vadovė teigė, kad tai padarė siekdama apsiginti nuo mero šantažo ir galimo keršto jai ir jos vaikui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.