Konstitucinis Teismas atidėjo SGD terminalo įstatymo nagrinėjimą

Konstitucinis Teismas atidėjo

Konstitucinis Teismas pranešė, kad kitas posėdis dėl SGD vyks kovo 17 dieną.<br>V.Balkūno nuotr. iš archyvo
Konstitucinis Teismas pranešė, kad kitas posėdis dėl SGD vyks kovo 17 dieną.<br>V.Balkūno nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 25, 2015, 2:59 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 8:13 AM

Konstitucinio teismo posėdyje trečiadienį atsižvelgta į Vyriausybės atstovų prašymą suteikti daugiau laiko į lietuvių kalbą išversti Europos Komisijos direktoratų tyrimus, susijusių su SGD terminalo projektu, nes tai gali turėti reikšmės bylai.

Konstitucinis Teismas pranešė, kad kitas posėdis vyks kovo 17 dieną.

Grupės Seimo narių ir dviejų teismų prašymu, Konstitucinis Teismas tiria, ar teisėtai SGD terminalo projekto įgyvendinimui be konkurso buvo pasirinkta valstybės kontroliuojama „Klaipėdos nafta“, kai buvo kitų bendrovių, norinčių statyti SGD terminalą. Šį klausimą iškėlė Seimo nariai, kuriems taip pat neaišku, ar SGD terminalo priedas už terminalo eksploatavimą negali būti laikomas nuosavybės paėmimu visuomenės poreikiams, dujų naudotojų nuosavybės teisų ribojimu.

Parlamentarai kvestionuoja ir vadinamąją 25 proc. taisyklę, pagal kurią gamtines dujas naudojančios įmonės privalo įsigyti bent 25 procentus per SGD terminalą importuojamų dujų, neatsižvelgiant į tokio įsigijimo sąlygas ir ekonominį pagrįstumą. Jų nuomone, taip suteikiama išskirtinė nauda terminalo operatoriui.

Lietuvos apeliacinis teismas ir Vilniaus apygardos administracinis teismas suabejojo SGD terminalo įstatymo konstitucingumu dėl terminalo priedo, kurį teismuose yra užginčijusi „Achema“. Teismų vertinimu, SGD terminalo priedas laikytinas mokesčiu ir turi būti nustatytas įstatymu, tačiau to nėra padaryta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.