L.Graužinienė: „Balsų pirkimo rizika – pati didžiausia“

Balsų pirkimo rizika per savivaldos

L.Graužinienė patikino, kad „darbiečiai“ įspėti nebandyti mandatų gauti nešvariais būdais.<br>AP nuotr. iš archyvo
L.Graužinienė patikino, kad „darbiečiai“ įspėti nebandyti mandatų gauti nešvariais būdais.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 25, 2015, 9:59 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 9:15 AM

„Savivaldybių rinkimuose rizika yra didžiausia, jei pažiūrėtume rizikų vertinimą. Rajonuose mandatui reikalingas balsų skaičius nėra didelis, todėl ta pagunda tokia didelė. Jei mes imame Seimo rinkimus, Seimo nario vietai tikrai reikia nemažai balsų, o Europos Parlamento rinkimuose tikimybė pirkimo minimali“, – trečiadienį Žinių radijui sakė L.Graužinienė.

Ji taip pat prognozavo, kad per šią savaitę vykstančius savivaldos rinkimus balsų pirkimo atvejų gali būti, tačiau sakė teisėsaugos institucijas esant pasiruošusias užkirsti tam kelią.

Darbo partijos pirmininkė taip pat sakė, kad „darbiečiai“ įspėti nebandyti mandatų gauti nešvariais būdais.

„Mes kalbėjome, kad turi būti skaidrūs rinkimai, visi sutarėme, kad einame į rinkimus skaidriai. Kiekvienam buvo pasakyta kandidatui, kad jei ką nors darysite ne pagal įstatymus, jūs turėsite ir atsakyti“, – sakė L.Graužinienė.

Dėl balsų pirkimo Darbo partijos kandidatų naudai per 2012 metų rinkimus buvo pradėta byla ir Vilniaus miesto apylinkės teismas keliems asmenims skyrė baudas, kitokias sankcijas, tačiau Vilniaus apygardos teismas paskelbė išteisinamąjį nuosprendį. Generalinė prokuratūrą vasarį jį apskundė Aukščiausiajam Teismui.

Konstitucinio Teismo (KT) nagrinėtas skundas dėl minėto balsų pirkimo atvejo pakeitė rinkimų rezultatus. Remdamasis KT sprendimu Seimas užkirto kelią į parlamentą patekti „darbiečiams“ Živilei Pinskuvienei, Jolantai Gaudutienei bei Jonui Pinskui, kurių naudai, prokurorų teigimu, bandyta pirkti balsų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.