Vilnietė laimėjo 230 tūkst. eurų: vyrui girtis neskubės

Vilnietė per pietų pertrauką patikrinusi loterijos bilietą negalėjo patikėti tuo, ką mato. Pasikvietusi tame pačiame kabinete dirbančias savo koleges ji suprato, kad kompiuterio ekrane šviečia tikri skaičiai: moteris laimėjo 230 tūkst. eurų!

Moteris sunkiai patikėjo savo laimėjimu.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Moteris sunkiai patikėjo savo laimėjimu.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Feb 26, 2015, 8:36 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 4:23 AM

Valstybės tarnyboje dirbanti moteris išlošė loterijos „Vikingų loto" trečiadienio žaidime. Bilietą moteris nusipirko taip, kaip visada – paskubomis mažame prekybos centre Vilniaus senamiestyje. Čiupo tą, kuris pirmas pakliuvo po ranka, – skaičių niekada nesirinkdavo pati, pirko jau išspausdintus bilietus.

„Visada perku tik vieną bilietą, o patikrinu internetu. Ketvirtadienį per pietus prisiminiau, kad reikia patikrinti bilietą. Plepėjome su kolegėmis, užmečiau akį į kompiuterį ir tikėjausi įprasto užrašo, kad nieko nelaimėjau. Žvilgtelėjau ir supratau, kad vaizdelis ne toks – iš pradžių maniau, kad išlošiau 230 eurų, o ten tūkstančiai! Anksčiau esu išlošus tris, dvylika, septyniolika litų“, – pasakojo moteris.

Vyrui kol kas nesakys

Vos prieš kelias valandas sužinojusi apie laimėjimą 57 metų moteris vos galėjo ramiai nusėdėti loterijos organizatoriaus „Olifėja“ būstinėje – kalbėdama apie išloštus pinigus ji nenustojo juokauti ir smagiai krizenti.

Vilnietė dar nespėjo sugalvoti, kaip galėtų panaudoti laimėtus pinigus. Be to, šeimai ir vyrui apie išloštą sumą ji neskubės sakyti. Kodėl? Kadangi vilnietės darbas yra iš dalies susijęs su finansais, ji tikino, kad su pinigais moka elgtis ir neatsakingai jų nemėto.  Todėl ji nori pati nuspręsti, ką darys su laimėtais pinigais.

„Vyras priekaištaudavo, kad mėtau pinigus loterijos bilietams“, – šyptelėjo.

Ji sako, kad pirmiausia bus padengti šeimos turimi finansiniai įsipareigojimai. Be to, ji turi dvi dukras, todėl kaip iš dangaus nukritusi didelė eurų suma palengvins gyvenimą ir joms.

„Kai klausiate, kam išleisčiau pinigus, iš karto pagalvoju apie dukrytes. Gyvenime nieko nesu gavusi už dyką. Viską užsidirbau pati, todėl labai atsakingai apgalvosiu, ką su jais daryti. Per savo gyvenimą nesu mačiusi tiek pinigų“, – sakė ji.

Kalbant apie sutapimus arba nuojautą, moteris net keletą kartų pabrėžė, kad to tikrai nebuvo. Tačiau ji pripažino, kad visada buvo savotiškai užsispyrusi ką nors laimėti. „Todėl ir septyniolika litų man buvo laimėjimas“, – šypsojosi ji.

Kaip pasikeis vilnietės gyvenimas?

„Labai pasikeis gyvenimas, labai! Kaip man padėjo! Ir padėjo visi žmonės, kurie pirko bilietus. Ir aš gal padėjau kam nors laimėti?“ – svarstė moteris. Ji pripažino, kad visai neseniai tyliai pagalvojo, jog būtų gerai, jei iš kur nors atsirastų nors keletas tūkstančių eurų, nes finansinė situacija nėra iš pačių geriausių.

Kalbėdama apie laimėjimą ji prisiminė vaikystėje išgirstą mamos pranašystę.

„Kai buvau maža, mama pasakė pabūrusi, kaip man seksis su pinigais. Sakė, kad turėsiu pinigų, bet ne per daug“, – prisimena ji. Atrodo, kad vaikystėje išgirsta pranašystė neišsipildė, nors jeigu būtų laimėjusi didesnę sumą, moteris būtų išpildžiusi vieną savo svajonę.

„O mano svajonė tokia – atsistoti prie darbovietės laiptų ir visiems pamojuoti“, – nusijuokė ji, bet pabrėžė, kad dirbti jai patinka, todėl likti be veiklos nenorėtų.

Naujas prizas išloštas pirmąkart

Šiemet „Vikingų loto“ įsteigė specialų tik Lietuvos žaidėjams skirtą augantį Auksinį prizą, kuris pirmą kartą buvo išloštas būtent trečiadienį.

230 120 eurų (794 558 Lt) – tokia šiam prizui skirta suma užaugo per septynias savaites. Kaip nurodė „Olifėja“, lietuviai ir toliau pretenduoja į pagrindinius tarptautinės loterijos „Vikingų loto“ prizus – Aukso puodą ir Didįjį prizą. Tačiau nuo šių metų pradžios šalia jų atsirado Auksinis prizas Lietuvai, kuris niekada nebūna mažesnis kaip 100 tūkst. eurų, o užaugti gali net iki 0,5 mln. eurų.

Į šį prizą pretenduoja tik perkantys „Vikingų loto“ bilietus Lietuvoje. Auksinį prizą galima laimėti atspėjus 5 pagrindinius ir vieną papildomą skaičių, kai to vakaro lošime tarp šešių pagrindinių kamuoliukų išrieda auksinis skaičius.

Taip buvo ir trečiadienį: tarp šešių pagrindinių skaičių išriedėjus auksiniam kamuoliukui, du norvegai pasidalino Aukso puodą, kuris siekė daugiau kaip 2,5 mln. eurų. Vienas žaidėjas Lietuvoje atspėjo penkis pagrindinius ir vieną papildomą skaičių ir laimėjo Auksinį prizą su daugiau kaip 230 tūkst. eurų.

Dar šeši žaidėjai Lietuvoje atspėjo penkis pagrindinius skaičius ir laimėjo po 1045 eurus. Dar daugiau kaip 16 tūkstančių žaidėjų pasidalino smulkesnius prizus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.