Kas nužudė B.Nemcovą?

Dažniausiai bus kartojamas paaiškinimas, kad V.Putinui ši žmogžudystė nėra naudinga. Taip jau suspėjo pareikšti V.Putino atstovas spaudai, pažymėjęs, kad Kremliaus šeimininko reitingai yra tokie aukšti, jog B. Nemcovas ir panašūs į jį nekėlė ir nekelia pavojaus dabartinės Rusijos valdžios vertikalei.

Daugiau nuotraukų (1)

Edvardas Čiuldė

2015-02-28 14:27, atnaujinta 2018-01-12 00:46

Įsidėmėtina, kad ypatingomis žudynių aplinkybėmis vėl buvo prisimintas V.Putino reitingų fenomenas.

Tačiau, kaip atrodo, ne tik dabartinio Kremliaus režimo šalininkai laikysis įsikibę šio požiūrio, bet kiekvienas sveiko proto žmogus bus linkęs suabejoti dėl to, kad šį demokratinės minties didžiūną, Rusijos garbės ir sąžinės riterį kažkas nužudė tiesioginiu V.Putino įsakymu. Esą taip būtų galima manyti tik sugundytam karščiuojančios vaizduotės, kai savo ruožtu loginė dėlionė nelaiko rimtu dalyku tokio spėjimo.

Tačiau keletas kabliukų neleidžia iškart pritarti šiam paaiškinimui dėl begalinio kartojimo tapusiam panašiu į sumuštą pūslę (mozolį) informacijos srautuose. Prisiminkime, kad lygiai taip pat buvo kartojama nužudžius A.Litvinenką, bandant užpudrinti sąmonę tokio tipo pseudologiniais išvedžiojimais, kad neva fantasmagoriškas Kremliaus mirtino priešo pašalinimas yra nenaudingas visų pirma V.Putinui.

„Kodėl nenaudingas?“ – dar kartą paklauskime dabar naujų įvykių kontekste. Kas čia turima galvoje, kalbant apie V.Putino nesuinteresuotumą panašiais atvejais?

Neva tokiu atveju, kai nužudomi mirtini V. Putino priešai, visi yra linkę manyti, kad čia rankas gali būti prikišęs jis pats, o tai yra nenaudinga V.Putinui. Loginė seka tokia, kad neva įtariamasis Nr.1 turi būti išteisintas dėl to, jog čia jo ausys kyšo pernelyg akivaizdžiai arba, kitaip tariant, motyvas nužudyti perkvalifikuojamas į alibi.

Tačiau jau šiandien mažai kas abejoja, kad A.Litvinenka buvo nužudytas Kremliaus užsakymu. Tai tiesioginiu tekstu pareiškė JAV ir Didžiosios Britanijos žvalgybos institucijos, tokia tiesa visa apimtimi pradeda ryškėti nužudymo bylos nagrinėjime Londono teismuose.

Stebina tik neįtikėtini cinizmo užmojai, kai žudikas A.Lugovojus yra „išrenkamas“ į Dūmą, tokiu būdu aprūpinant jį dar ir perteklinėmis apsaugos priemonėmis nuo galimo (?) teisminio persekiojimo. Ar tai nereiškia, kad Rusijos Dūmoje greitu laiku atsiras prisiekusių žudikų frakcija?

Didžiausio V.Putino kritiko B. Nemcovo žodžiai buvo geliantys ir taiklūs kaip užnuodytos strėlės. Tačiau net tarus, kad įžeidusis V. Putinas tiesiogiai nedavė nurodymo nužudyti opozicijos veikėją, vis tik labai tikėtina, jog tokį nužudymą įgalino V.Putino įvaizdis, reitingai.

„Kas čia per versija kaltinant reitingus?“ – klausiate. Aukštieji reitingai čia liudija apie kruviną V.Putino santuoką su rusų tauta. Tokios santuokos įtvirtinimui neužtenka kraujo upių, pralietų grobiant ir plėšiant svetimas teritorijas, tokios santuokos demoniškam pašventinimui, susirišant amžinoje nuodėmėje, buvo rituališkai paaukotas geriausiasis iš rusų tautos sūnų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.