Lietuvos vatniko svajonė – išsivanoti su Vladimiru Putinu

Susipažinkite – Laurynas Ragelskis, žmogus besididžiuojantis esąs vatnikas. Jo tikslas – nuvaryta, prasigėrusi Lietuva, kurią kontroliuoja Rusijos vadovo Vladimiro Putino šutvė. L.Ragelskis – vienas iš tų, apie kuriuos pirmadienį savo ataskaitoje skelbė Saugumo departamentas. Šio veikėjo įsteigtas internetinis portalas drabsto mėšlu Lietuvą, o pats L.Ragelskis džiaugiasi, kad jo niekas nesuima.

L.Ragelskio tikslas – nuvaryta, prasigėrusi Lietuva, kurią kontroliuoja Rusijos vadovo Vladimiro Putino šutvė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
L.Ragelskio tikslas – nuvaryta, prasigėrusi Lietuva, kurią kontroliuoja Rusijos vadovo Vladimiro Putino šutvė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Fka

Apr 1, 2015, 11:45 AM, atnaujinta Jan 7, 2018, 8:06 PM

 Karas Ukrainoje yra kurstomas Lietuvos prezidentės rankomis. NATO yra okupavusi Lietuvą, todėl reikia kovoti dėl nepriklausomybės. Tai – tik keletas labiau balandžio 1-ajai tinkančių, tačiau dar ne pačių keisčiausių teiginių, L.Ragelskio platinamų interneto puslapiuose.

„Vilkėsiu ryškią oranžinę striukę – beveik vatniką, tai tikrai atpažinsite“, – prieš susitikimą su žurnalistais save apibūdino L.Ragelskis.

 - Skaičiau, kad švenčiate žmonių budelio Stalino gimtadienį.

– Jūs čia razinkų ieškot.

– Tai ir ieškot nereikia, pats parašėte.

– Aš nešvenčiu. Reikia žinoti ir tai labai svarbu, kad buvo toks žmogus Josifas Visarionovičius Džiugašvilis, pogrindiniu slapyvardžiu Koba.

Dabar panašiai žmonės bando lyginti Putiną su Stalinu.

– Pamiršote paminėti dar vieną tokį patį istorinį veikėją.

– Tas, kas nežino, kas buvo Adolfas Hitleris, labai daug praranda.

– Apie save rašote: „Esu užkietėjęs rusofilas ir Vladimiro Vladimirovičiaus Putino gerbėjas bei didžiuojuosi gimęs Lietuvos Tarybų Socialistinėje Respublikoje, kad jaučiuosi visateisis buvusios TSRS narys, tačiau jaučiu pareigą padėti savo bendrapiliečiams, kovojantiems giliame tirštame rūke prieš neegzistuojančius vėjo malūnus.“

– Čia rinkote iš kur? Iš „Facebook“ komentarų?

– Ne, čia jūsų asmeniniame tinklaraštyje parašyta.

– Na, tinklaraščio įrašai irgi reakcija į bandymą pašiepti, paspausti. Bet kuriuo atveju, ką žmogus galvoja, ką rašo ir ką nori parašyti, vis tiek yra skirtingi dalykai.

– Tai jūs taip nemanote?

– Einam papunkčiui. Užkietėjęs rusofilas ir V.Putino gerbėjas. Aš su didele pagarba žiūriu į Rusiją ir Rusijos kultūrą ir bendrą Lietuvos ir Rusijos istoriją. Mylėdamas Lietuvą, aš negaliu nemylėti ir Lietuvos brolių.

Apie V.Putiną. Labai rimtai manau, kad jis yra KGB klano statytinis, vadinti jį diktatoriumi gali tik labai naivus ir piktas žmogus.

– Tai dėl ko jį gerbiate?

– Gerbiu, nes jis sąžiningai atstovauja Rusiją valdančio klano linijai. Kad jis neišduoda, kad jis sugeba suvaldyti situaciją, kad nereikia Rusijoje kelti revoliucijų, nes jos sėkmingai užgęsta. Valstybės vadovą, kuris sugeba išvesti milijoninę šalį iš beviltiškos Afrikos būsenos, reikia gerbti.

– Ar gerbiate savo šalį?

– O čia Lietuvoje yra ką gerbti? Jeigu atrandate žmonių, kurie yra autoritetas, tuomet mūsų supratimas apie gyvenimą ir koks jis turėtų būti – smarkiai skiriasi.

Nes dabartiniai Lietuvos valdytojai yra paprasčiausi uzurpatoriai, kurie prieš 24 metus pasinaudojo griūvančia Tarybų Sąjunga, sėkmingai dalyvavo milžiniškos šalies dalybose ir pasidarė savo mažą, jaukią, bananinę respubliką, kurioje jie yra uzurpavę valdžią.

– Mes sakome „atgavome nepriklausomybę“.

–  Jie taip vadina ir liepia mums taip vadinti. Mūsų valdžia nuoširdžiai demonstruoja, kad esame priklausomi.

– Kelis kartus pabrėžėte, kad Rusijoje valdoma situacija, bet šiuo metu atrodo, kad yra priešingai – Rusija akyse grimsta į mėšlą.

– Matėte turbūt tuščių lentynų nuotraukas prekybos centruose? Matėte eiles prie duonos? Matėte badaujančius žmones gatvėse? Jūs žinote, kiek numirė iš bado žmonių Rusijoje? Nematėte. Tuščios lentynos štatuose (Jungtinėse Valstijose. – Red.), kai užpusčius pūgai žmonės viską išpirko.

Jūsų portale prezidentė D. Grybauskaitė vadinama karo Ukrainoje kurstytoja ir sužinai, kad po Ukrainos Lietuvos karininkija turės iššaudyti Lietuvos žmones. Kas čia per smegenų suminkštėjimas?

– Galiu pasakyti taip. Į Lietuvos vadovę žiūriu kaip laikiną nelaimę, užkritusią ant galvos.

Mitingas prie JAV ambasados. Ten pasisakyta prieš NATO karines bazes Lietuvoje ir Lietuvos okupaciją. Apie ką čia?

– Nusikakot man ant NATO. Italai, lenkai, dar kas nors yra? Bazė yra ten, kur bazuojasi. Ten yra bazė. Kadangi bazė gali būti ir pievoje, ir lauke, ir mieste. Pavyzdžiui, Šiaurės miestelis buvo milžiniška tarybinės armijos karinė bazė.

– Jeigu turėtumėte galimybę paspausti ranką lyderiui, kurį gerbiate, kam paspaustumėte?

– Su tais lyderiais, kuriuos gerbiu, susitikti nepavyks. Taip, kad rankos spausti man neteks.

– Bet kuriam norėtumėte?

– Norėčiau nusivesti gerbiamą Vladimirą Vladimirovičių Putiną į pirtį.

Išgerti?

– Ir gerai pasivanoti, kaip priklauso vyrams. Šito tai norėčiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.