Klaipėdietę ne juokais įsiutino tai, ką ji pamatė laiptinėje

Kebabų dėžutės, alkoholio buteliai su šlapimu, čia pat išmatos ir tualetinis popierius, švirkštai. Vaizdą vainikuoja kvapą gniaužianti šlapimo smarvė ir dėmės ant grindų ir sienos.

Išmatos, šlapimas ir šiukšlės laiptinėje šokiravo klaipėdietę.<br>Kristinos nuotr.
Išmatos, šlapimas ir šiukšlės laiptinėje šokiravo klaipėdietę.<br>Kristinos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Apr 3, 2015, 6:28 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 2:20 PM

„Vaizdas mane šokiravo. Prieš pusmetį gyvenome name, kur patys valėme laiptinę. Anksčiau nesu mačiusi tokių dalykų“, – kraupo Klaipėdoje, Smiltelės g. 9 stūksančio trylikaaukščio gyventoja Kristina.

Dešimtame aukšte gyvenanti moteris kaip ir daugelis namo gyventojų laiptine nesinaudoja. Ji kyla liftu, kuris atskirtas nuo laiptinės.

Prieš pusmetį į daugiabutį atsikėlusi moteris pirmą kartą netvarką pastebėjo vasarį, kai sugedo liftas ir teko naudotis laiptais. Pamačiusi netvarką klaipėdietė iškart paskambino į namo švara besirūpinantį „Vingio būstą“. Darbuotojai pažadėjo, kad po ilgojo savaitgalio laiptinę sutvarkys. 

Po pusantro mėnesio vėl sugedo liftas, teko vėl lipti laiptais. „Pamačiau tą patį“, – pyko moteris.

Antrąkart ji siūlė vadybininkams atvažiuoti ir pažiūrėti, kaip dirba jų valytoja. „Bet man atrodo, kad ten viskas žinoma ir ant valytojos mažiausiai reikia pykti“, – spėjo skaitytoja. 

Dvejos namo durys yra su kodu, tačiau kai kurie kaimynai įsitikinę, kad yra ir nerakinamų durų. „Galbūt benamiai tai padarė?“ – svarstė klaipėdietė.

Randa ir švirkštų

„Vingio būsto“ atstovas spaudai Paulius Ugianskis patikino, kad apie namo problemą įmonė žino seniai.

„Įtariame, kad tame name gyvena asocialus žmogus, pas kurį ateina vienas ar keli draugai ir nuolat ten dergia. Mūsų valytoja tą namą ėmė valyti kiekvieną dieną (paprastai laiptinių kasdien nevalome), tačiau po paros vėl randa išmatų krūveles“, – aiškino įmonės atstovas.

Jis minėjo, kad daugiabutyje yra keli socialiniai būstai ir problema gali kilti būtent iš jų. „Raginame gyventojus, jei jie pamatytų dergiantį asmenį, kad skambintų mums arba tiesiogiai policijai. Mes negalime ten stovėti ir gaudyti, kas tai daro“, – tikino P.Ugianskis.

Dvi valytojos jau yra atsisakiusios tvarkyti dergiamą trylikaaukštį. „Visiškai antisanitarinės sąlygos. Įsivaizduokit, iš vakaro išvalo, o kitą dieną vėl krūvelės. Ir ne šuns, o žmogaus“, – iliustravo atstovas.

Šį namą valytojos ėmė dezinfekuoti chloru, kad nesklistų ligos. Ne vieną kartą darbuotojai yra radę ir švirkštų. „Tokių namų Klaipėdoje beveik neturime. Jis vienintelis toks probleminis, su kuriuo situacija – nepavydėtina“, – apgailestavo P.Ugianskis.

Valytoja antrino įmonės atstovui. Daugiabučio pirmajame aukšte kabo lentelė, kurioje ji kiekvieną dieną pasirašo, jog laiptinę išvalė.

Laiptinę tvarkančios įmonės atstovas ragino gyventojus stebėti, kas dergia daugiaaukščio laiptinę ir pranešti apie tai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.