Sūnaus karjera smukdo Bronių Bradauską

Iš Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko posto krapštomas Bronius Bradauskas kol kas linkęs įsiklausyti ne į socialdemokratų lyderio Algirdo Butkevičiaus, bet į teisininkų patarimus.

B.Bradauskas abejojo, kad turėtų trauktis iš Seimo komiteto vadovo posto.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
B.Bradauskas abejojo, kad turėtų trauktis iš Seimo komiteto vadovo posto.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius („Lietuvos rytas“)

2015-04-03 07:52, atnaujinta 2018-01-07 15:43

71 metų B.Bradausko sūnui 49-erių Dainorui Bradauskui tapus Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) viršininku, pasigirdo siūlymų, kad Seimo komiteto vadovas turėtų trauktis iš pareigų vengdamas galimo interesų konflikto.

Bet B.Bradauskas vakar „Lietuvos rytui“ pareiškė, kad konsultavę teisininkai nemano, jog dėl sūnaus karjeros jis turėtų prarasti postą: „Jie nemato jokio interesų konflikto, nes Seimo komitetas nevadovauja VMI, ji pavaldi Finansų ministerijai.“

Politikoje – kitokia tvarka

Premjeras A.Butkevičius vakar teigė nežinąs, ar D.Bradausko paskyrimas inspekcijos vadovu sukuria problemų Seimo komitetui vadovaujančiam jo tėvui.

Tačiau, socialdemokratų lyderio nuomone, šią situaciją būtina kuo greičiau išspręsti, kad naujasis VMI viršininkas galėtų dirbti be papildomų sunkumų.

Anot premjero, „politikoje kai kada nereikia per daug tam tikrų įstatymo raidžių žiūrėti“.

Seimo socialdemokratų frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė irgi pritarė, kad B.Bradauskui atsistatydinus būtų išvengta nereikalingų įtarinėjimų ir kalbų.

Tokiu atveju į Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko postą greičiausiai pretenduotų jame dirbantys socialdemokratai Andrius Palionis arba Antanas Nesteckis.

Į postą pats nesiveržė

B.Bradauskas stebėjosi tokiomis kalbomis ir tvirtino, kad dar prieš skiriant jį komiteto vadovu frakcijos kolegoms buvo priminęs apie sūnaus einamas vadovaujamas pareigas VMI.

Anot politiko, tuomet visi į tai numojo ranka.

„Kuo čia dėtas sūnus, tu juk tiesiogiai jam nevadovausi. Eik, eik, ragino, tai aš ir atėjau“, – prisiminęs bendražygių kalbas B.Bradauskas tikino, jog tuomet į šį postą pats nesiveržė.

Socialdemokratų partijos veteranas taip pat stebėjosi, kad abejonių dėl galimo interesų konflikto nekilo ir beveik prieš metus D.Bradauskui tapus laikinuoju VMI vadovu.

„Tik kai pajudinau bankų ir greitųjų kreditų reikalus, pradėjau kažkam trukdyti. Todėl noriu išgirsti labai aiškius argumentus, kodėl man reikėtų trauktis.

Aš to posto nesilaikau įsikandęs. Vis dėlto nesu koks piemuo ir noriu baigti pradėtus darbus“, – „Lietuvos rytui“ kalbėjo B.Bradauskas.

Politikas neatmetė galimybės kreiptis į Seimo etikos sargus, tačiau abejojo, ar jie apie galimus interesų konfliktus išmano daugiau nei jį konsultavę garsūs teisininkai.

Sūnaus darbu patenkintas

Vis dėlto kaip pirmininkas elgtųsi, jeigu jo vadovaujamo Seimo komiteto netenkintų Mokesčių inspekcijos veikla ir tektų kritikuoti jos viršininką?

Tokios situacijos B.Bradauskas teigė negalįs įsivaizduoti: „Mano sūnus toje sistemoje dirbo 25 metus ir nematau už jį geresnio specialisto.

Kai sūnus tapo laikinuoju inspekcijos vadovu, iš šešėlio pernai pavyko ištraukti beveik pusę milijardo litų. Aš pats nematau, kaip Dainoras dirba, todėl negaliu komentuoti, bet aplinkiniai jį giria.“

B.Bradauskas pridūrė, kad komitete svarstant su VMI susijusius reikalus jis nusišalintų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.