Verslininkė D. Bosas aiškinasi, kas buvo suleista jos dukteriai

Klaipėdos gydytojos epidemiologės veiklą tirs ir prokurorai, pradėję ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo ir piktnaudžiavimo, ir Sveikatos apsaugos ministerija.

A.Bosas ir D.Bosas.<br>T.Bauro nuotr.
A.Bosas ir D.Bosas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė („Lietuvos rytas“)

Apr 5, 2015, 4:15 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 12:12 PM

Abejonių dėl uostamiesčio medikės Jadvygos Malukienės kilo žinomai verslininkei Dainai Bosas. Palangiškė nori išsiaiškinti, ar tikrai jos 15-metei dukteriai buvo suleista vakcina nuo vėžio „Silgard“.

D.Bosas kreipėsi ne tik į prokurorus, bet ir į Sveikatos apsaugos ministeriją. Ji norėtų išsiaiškinti, ar gydytoja turi visus jos darbui būtinus dokumentus, ar iš viso turėjo teisę skiepyti nuo vėžio, kas iš tiesų buvo suleista jos dukteriai, kiek „Silgard“ vakcinų gydytoja pirko šiemet, ar šia vakcina skiepijo daugiau pacienčių.

Mat po paauglei atliktos procedūros gydytoja verslininkei įdavė „Silgard“ vakcinos dėžutę, ant kurios buvo užrašytas kitos pacientės vardas, pavardė ir skiepijimo data. Pasak D.Bosas, medikė teigė, kad kitų pacienčių vasarį nebuvo.

Imunoprofilaktikos tarnyba, kurioje du kartus vakcina nuo vėžio buvo suleista D.Bosas dukteriai, pagaliau uždaryta.

Skiepų centro veikla turėjo būti sustabdyta nuo kovo pradžios po Valstybinės akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybos prie Sveikatos apsaugos ministerijos sprendimo.

Kovo 6-ąją buvo paskelbta, kad „dėl neplaninių asmens sveikatos priežiūros paslaugų kokybės kontrolių metu nustatytų grubių teisės aktų reikalavimų pažeidimų“ Imunoprofilaktikos tarnybos veikla sustabdoma iki gegužės 20 dienos.

D.Bosas dukteriai vakcina nuo vėžio buvo suleista kovo 14 dieną.

Verslininkę ši žinia pribloškė ir dar labiau padidino įtarimus, kad jos dukteriai buvo suleista vakcina, kurios galiojimo laikas pasibaigęs, arba net ne „Silgard“ vakcina.

Pati J.Malukienė, kalbėdama su „Lietuvos rytu“ apie veiklos sustabdymą, įžvelgė konkurentų bendrovės „Endemik“ šešėlį ir bandymą su ja susidoroti.

„Endemik“ darbuotojus tokia nuomonė pribloškė ir papiktino.

Į „Lietuvos ryto“ redakciją paskambino dar viena moteris, kurios dukterį skiepijo ta pati gydytoja.

„Mano situacija buvo panaši. Po poros apsilankymų J.Malukienės kabinete trečiąkart eiti su dukterimi nebesiryžau. Kreipėmės į „Endemik“ centrą ir likome patenkintos.

Gavome skiepų pasą, kuriame viskas labai tiksliai aprašyta, o J.Malukienė tik brūkštelėjo, kad suleista vakcina „Silgard“. Kur ir kada ji pirkta, kada gaminta, koks galiojimo laikas – neaišku“, – pasakojo moteris, taip pat dvejojanti, kad jos dukteriai buvo suleista „Silgard“ vakcina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.