Ateityje nėščiosios bus perspėjamos apie alkoholio žalą

Visas alkoholis Lietuvoje ateityje

Nacionalinė tabako ir alkoholio kontrolės koalicija sako, kad būtina gėrimų etiketėse nurodyti jų sudėtį, medžiagas, galinčias sukelti alergijas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Nacionalinė tabako ir alkoholio kontrolės koalicija sako, kad būtina gėrimų etiketėse nurodyti jų sudėtį, medžiagas, galinčias sukelti alergijas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-05-05 19:43, atnaujinta 2018-01-04 21:23

Antradienį Seimas po svarstymo priėmė Narkomanijos ir alkoholizmo prevencijos komisijos pirmininkės Larisos Dmitrijevos parengtas Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas

Vyriausybė pataisoms yra pritarusi ir siūlo, kad jos įsigaliotų nuo 2016 metų lapkričio.

Pataisų įgyvendinimu yra suabejojęs Europos teisės departamentas, pasak kurio, Europos Sąjungoje nėra draudžiama vartoti alkoholį nėštumo metu. Tačiau departamentas pažymi, kad iš įvairių Europos Komisijos dokumentų galima suprasti siekį imtis veiksmų šioje srityje.

Nacionalinė tabako ir alkoholio kontrolės koalicija sako, kad būtina gėrimų etiketėse nurodyti jų sudėtį, medžiagas, galinčias sukelti alergijas. Valdančioji koalicija įsitikinusi, kad alkoholinio energetinės vertės nurodymas ant pakuočių galėtų būti veiksminga priemonė, siekiant sumažinti alkoholio vartojimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.