A.Butkevičius pritaria V.Gedvilo kandidatūrai į ministro postą

Darbo partija (DP) trečiadienį įteikė siūlymą premjerui Algirdui Butkevičiui Švietimo ir mokslo ministru skirti buvusį ministrą Dainių Pavalkį pakeisiantį asmenį. Antradienį DP prezidiumo posėdyje nuspręsta siūlyti buvusio Seimo pirmininko Vydo Gedvilo kandidatūrą.

Švietimo ir mokslo ministru siūlomas V.Gedvilas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Švietimo ir mokslo ministru siūlomas V.Gedvilas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys, Indrė Vainalavičiūtė

May 6, 2015, 2:22 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 7:27 PM

Tai portalui lrytas.lt patvirtino ir Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas.

„Taip, siūlysime V.Gedvilą. Taip nusprendė partijos prezidiumas, aš asmeniškai pritariu šiai kandidatūrai. Mes tikrai apsvarstėme tris ar keturias kandidatūras, bet mes išgirdome premjerą – jis neš prezidentei tik vieną kandidatą. Todėl šitoje vietoje kitaip ir neišeina padaryti. Partija pati svarstė ir nutarė pristatyti VGedvilą“, – sakė V.Uspaskichas.

Premjeras Algirdas Butkevičius trečiadienio popietę teigė, kad jį tenkina V.Gedvilo kandidatūra.

„Aš šią kandidatūrą vertinu teigiamai. Jis – patyręs politikas, mokslų daktaras, dirbęs prorektoriumi. Iš teikiamų kandidatūrų manau, kad V. Gedvilas yra geriausias ir aš nusiteikęs dirbti su šiuo kandidatu“, – apie V.Gedvilą kalbėjo premjeras ir pridūrė, kad kandidatas bus patikrintas specialiųjų tarnybų per vieną dieną.

Tokią nuomonę A.Butkevičius išsakė dar prieš susitikimą su Darbo partijos atstovais.

Anot A.Butkevičiaus, V.Gedvilas turi ilgametę darbo patirtį Seimo Švietimo ir mokslo komitete. Užsiminus apie tai, kad prezidentė pageidavo rinktis iš trijų kandidatų, premjeras atsakė konkrečiai.

„Pirmiausia, ministras pirmininkas pasirenka kandidatūras, su kuo jam būtų geriausia dirbti. Nes juk ministras pirmininkas atsako už Vyriausybės programą ir veiklą ir niekas neturi teisės jam primesti kandidatūros, su kuo jis turėtų dirbti“, – kalbėjo A.Butkevičius.

D.Pavalkio atsistatydinimo praėjusią savaitę pareikalavo valdančiajai koalicijai priklausanti Darbo partija. V.Uspaskichas pareiškė, kad D.Pavalkis parado pasitikėjimą, nes nevykdė jį į ministrus delegavusios partijos programos.

Neoficialiomis žiniomis, prezidentė Dalia Grybauskaitė nelinkusi tvirtinti V.Gedvilo kandidatūros ir teigė, kad rinksis ne iš vieno, o iš kelių kandidatų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.