Jaunimas pasiūlė nuspalvinti Kauną

Kauno moksleiviai ir studentai, dalyvaudami Europos jaunimo savaitės renginiuose surengė idėjų konkursą „Idėja Kaunui“. Jį laimėjo gimnazistai, pasiūlę nuspalvinti Kauną.

Renginyje dalyvavo (iš kairės) verslininkas A.Bulota, Kauno jaunimo reikalų koordinatorė M.Navickaitė, konkurso nugalėtojai A.Buknytė, M.Urbonas ir Kauno vicemeras S.Kairys.<br>P.Mantauto nuotr.
Renginyje dalyvavo (iš kairės) verslininkas A.Bulota, Kauno jaunimo reikalų koordinatorė M.Navickaitė, konkurso nugalėtojai A.Buknytė, M.Urbonas ir Kauno vicemeras S.Kairys.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

May 6, 2015, 12:52 PM, atnaujinta Feb 27, 2020, 10:40 AM

Kauno mokinių savivaldos informacinis centras pakvietė Kauno moksleivius ir studentus dalyvauti konkurse „Idėja Kaunui“.

Jauni žmonės buvo pakviesti pristatyti idėjas, kurias įgyvendinus mieste taptų gyventi įdomiau, jaukiau.

Konkurse buvo pristatyti 6 pranešimai.

Nugalėtojais tapo Kauno technologijos universiteto (KTU) gimnazijos moksleiviai Aušra Buknytė ir Mykolas Urbonas.

Jaunuoliai pristatė idėją „Nuspalvink Kauną“. Gimnazistai įsitikinę, kad kiekvienas miesto mikrorajonas gali išsiskirti kokia nors vis kita spalva.

Namus ar tvoras turėtų būti skatinam dažyti patys gyventojai. Taip pat skirtingomis spalvomis skirtinguose mikrorajonuose būtų galima dažyti suolus, kitus viešose erdvėse esančius mažosios architektūros akcentus.

Moksleiviai mano, kad įgyvendinus tokią idėją Kaune taptų gyventi įdomiau, spalvingi akcentai trauktų turistus ir investuotojus.

Kiti konkurso dalyviai pasakojo, kad jie mieste norėtų turėti daugiau vietų jaunimo susibūrimams, dalyvauti studentų mugėse, kurios galėtų vykti Laisvės alėjoje.

Jauni žmonės sakė pasigendantys ir susitikimų su autoritetingais žmonėmis. Reikėtų ir seminarų Kaune studijuojantiems užsieniečiams, kad šie geriau pažintų lietuvių tradicijas, kultūrą.

Konkurso nugalėtojai gegužės 7 dieną dalyvaus Vilniuje vyksiančiame Nacionaliniame Europos jaunimo savaitės renginyje ir su kitų miestų atstovais varžysis dėl pagrindinio konkurso prizo – kelionės į Briuselį, kur galės aplankyti Europos Sąjungos institucijas.

˙˙˙˙˙˙˙˙˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.