Kauno milijonieriai kaišioja kopūstus

„Ferrario“ veidrodėli pasakyk, kas Kaune turtingiausias, šauniausias, apsukriausias“? – klausia antrojo pagal dydį miesto meru tapęs milijonierius Visvaldas Matijošaitis.

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

2015-05-07 11:48, atnaujinta 2018-01-04 17:00

Veidrodėlis kartais atsako: „Tu, Visvaldai“, bet neretai ir nuvilia, drėbdamas nemalonų faktą į akis „Ne tu, o Tautvydas!“

Tarp dviejų milijonierių, „KG Group“ prezidento Tautvydo Barščio ir „Vičiūnų“ grupę sūnui Šarūnui palikusio Kauno mero V.Matijošaičio seniai vyksta neskelbtos varžybos.

Milijonieriai vienas kitam pakišinėja kopūstus, kiek tik išgali. Pagal kauniečiams suprantamą kriminalinį žargoną, „pakišti kopūstą“ reiškia vienam bachūrui pasirodyti pranašesniam už kitą.

Atrodo, kas gali būti bendro tarp aukštaūgio, atlapaširdžio, nuolat juokaujančio 56 metų T.Barščio ir neaukšto, santūraus, šykščios kalbos, retai tesišypsančio 58 metų V.Matijošaičio. Juolab, kad milijonieriai net nesisveikina po to, kai juos spykdė Vievio vištos.

O bendro labai daug. Šiuodu vyrus sieja net ta pati moteris: anksčiau „KG group“ viešųjų ryšių vadove dirbusi Aldona Grinienė jau kuris laikas – su „Vičiūnų“ grupe.

Šiuos du tarsi visiškai skirtingo būdo verslininkus varžybų taifūnas įsiurbė senokai. Gal tuomet, kai T,Barštys įsigijo prabangų „Lamborghini“. Po to – dar ir lėktuvą!

V.Matijošaitis sugriežė dantimis – sėdo prie „Ferrari“ vairo. O T.Barštys, gyvatė – sraigtasparnį įsigijo!

Rezultatas – 2:1 „Kombikormo“ komandos naudai. „Krabo“ ekipa susikaupė, iškratė kiaulę taupyklę ir šast! – garaže Vičiūnuose eiklusis „Rolls Royce“ bestovįs.

Dar buvo taip, kad T.Barštys Vievyje augino vištas ir perėjo kiaušinius. Tiksliau, vištos perėjo T.Barščio nurodymu.

V.Matijošaičiui nusibodo krabų lazdelės, užsimanė kiaušinienės ir atėmė paukštyną iš konkurento. Ir dar piktai išbarė, atseit, nenaudėlis T.Barštys sukėlė dirbtinį bankrotą, norėdamas pasipelnyti. Bet po kiek laiko pradėjo aiškėti, kad ir teisuolis V.Matijošaitis pagal panašią schemą lėšas iš paukštyno traukė...

Taigi ir vėl buvo lygiosios. Bet štai V.Matijošaitis metėsi į politiką, ir štai čia jau sėkmė – pagaliau, išsvajotoji Kauno mero kėdė. T.Barštys gi net į miesto tarybą nepateko.

Pernai „KG group“ įsigijo buvusį „Lietuvos aido“ pastatą Vilniaus Maronio gatvėje, pasklido kalbos, čia prabangų viešbutį būsiant. Šiais metais ir „Vičiūnai“ iš paskos, į sostinę įžengė: nusipirko pastatą Rinktinės gatvėje, kuriame galimai įsikurs „Hilton“.

O štai nuspręsti, kuris iš varžovų daugiau turto turi, nepaprasta. Praėjusių metų duomenimis, su 255 mln. litų (apie 74 mln. eurų) T.Barštys turtingiausių žmonių sąraše užėmė 13 vietą.

O štai V.Matijošaitis, taikydamasis į Kauno mero postą, Vyriausiajai rinkimų komisijai deklaravo tik 2 mln. eurų. Betgi siaubas, kaip žmogus su tokiais varganais grašiais pragyventi gali? Net Garliavos nutrijų augintojai, ir tie dvigubai tiek turi.

Nors, pagal turimas akcijas „Vičiūnų“ imperijos bendrovėse, Kauno mero piniginė vertinama 50 milijonų eurų. Čia jau šis tas, iš bado nemirs, net ir sėdęs ant sausos mero duonos.

Apskritai, Kauno bachūrai nelinkę daug kalbėti apie savo babkes. Pasipuikuoti ratais – jau gero tono pavyzdys. O tačkos pas abu neblogos – „Lamborgini“, „Ferrari“, „Rolls Royce“...

Tik pastaruoju metu T.Barštį dažniau pamatysi ne danguje malūnsparniu skrendantį, o minantį dviratį Panemunės takais. Ir kažkodėl vis į Vičiūnų pusę traukia, kur Kauno mero namai...

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.