Britams toli iki lietuviško svetingumo

Jungtinė Karalystė nepelnytai laikoma tvirčiausias demokratijos tradicijas puoselėjančia šalimi. Kažkada gal taip ir buvo, bet dabar, kai ten įsigaliojo sugriežtintos migracijos taisyklės, ji tapo policine valstybe.

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

May 8, 2015, 7:35 AM, atnaujinta Jan 4, 2018, 2:46 PM

Labiausiai, žinoma, kenčia mūsų tautiečiai, savo prakaitu varantys į priekį britų ekonomiką. Doverio sulaikymo centre kamuojasi dešimtys į tėvynę prievarta išgrūdamų lietuvių, padariusių nusikaltimų Jungtinėje Karalystėje.

Priekabiems britų pareigūnams užkliūva ir Lietuvoje teisti darbininkai: buldogiškos išvaizdos konstebliai juos naktimis traukia iš patalų ir spiria lauk iš lietaus, alaus ir braškių šalies.

Na, ir ką gi jie blogo padarė? Taip, gal ir žudė, vogė, plėšė, žagino. Baisus čia dalykas. Viskas juk žmogiška, o už tokius menkniekius žmogų išvaryti – tai juk fašizmas!

„Visi padaro klaidų“, – giliamintiškai pareiškė už išprievartavimą pusseptintų metų teistas iš Jungtinės Karalystės išvaromas statybininkas lietuvis.

Bet tam tikra prasme jie tikrai nekalti. Jie užaugę šalyje, kurioje už nusikaltimus saviškiai iškart sodinami už grotų, bet laikomasi svetingumo tradicijų.

Svetimšaliai nusikaltėliai, ypač iš Rytų, – geidžiami svečiai. Pavyzdžiui, Migracijos tarnyba nė nedvejodama suteikė leidimą laikinai gyventi Lietuvoje vienam garsiausių Rusijos šešėlinio pasaulio veikėjų A.Jevlojevui. Garbiam svečiui už nugaros vilkosi virtinė įtarimų reketu, užsakomosiomis žmogžudystėmis, bet svetingųjų valdininkų tai netrikdė.

Mūsų šalyje net teisėjai atlaidūs žmogiškosioms silpnybėms. Pernai Vilniaus apygardos teismo teisėjas A.Kisielius į laisvę paleido Tadžikijos pilietį K.Umarovą, kurį teisėsaugininkai buvo sulaikę su 10 kilogramų heroino. Jis iškart paspruko iš Lietuvos.

Tad atvažiuokite pas mus, mielieji sveteliai vagys, sukčiai, narkotikų prekeiviai ir prievartautojai, – alus pas mus pigus, merginos gražios. O britai su savo XIII a. paskelbta Laisvių chartija tegul slepiasi krūmuose. Tikra demokratija ir tikras svetingumas – tik Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.