Dėl STT pažymos V.Gedvilui teko teisintis E.Jakilaičio laidoje

Prezidentė atsisakė skirti Darbo partijos atstovą Vydą Gedvilą švietimo ir mokslo ministru, nes, esą, gavo jį kompromituojančios kriminalinės žvalgybos informacijos iš Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT). Per pokalbį LRT televizijos laidoje „Dėmesio centre“ Edmundas Jakilaitis paviešino informacijos iš STT pažymos apie V.Gedvilą, kurios pagrindu prezidentė Dalia Grybauskaitė užkirto Seimo pirmininko pirmajam pavaduotojui kelią į švietimo ir mokslo ministro postą.

V.Gedvilas pažadėjo išsiaiškinti, kas E.Jakilaičiui nutekino informaciją iš STT pažymos, kurios turinys nebuvo viešas.<br>Lrytas.lt fotomontažas
V.Gedvilas pažadėjo išsiaiškinti, kas E.Jakilaičiui nutekino informaciją iš STT pažymos, kurios turinys nebuvo viešas.<br>Lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-05-08 11:14, atnaujinta 2018-01-04 14:06

E.Jakilaitis iš šaltinių gavo informacijos, kad apie V.Gedvilą buvo pateiktos dvi STT pažymos – viena pateikta remiantis ikiteisminių tyrimų duomenimis, kurioje jokios neigiamos informacijos nepateikta.

Kita pažyma – kriminalinės žvalgybos informacija. „Joje, mūsų šaltinių duomenimis, yra pateiktos dvi skirtingos informacijos. Pirma jų susijusi su Kūno kultūros ir sporto departamento generalinio direktoriaus skyrimu.

Pažymoje, šaltinių teigimu, minima, kad Vydas Gedvilas į departamento direktoriaus pareigas iš pradžių protegavo, kitaip tariant, siekė paskirti Darbo partijos narį Joną Furmanavičių. Dėl egzistuojančios neigiamos teisėsaugos institucijų informacijos apie šį asmenį to padaryti nepavyko.

Vėliau Vydas Gedvilas, anot pažymos, protegavo nepartinį Edį Urbanavičių, kuris ir paskirtas į šias pareigas. Antra informacija yra tai, kad vienos konferencijos metu už Vydo Gedvilo nakvynę viešbutyje mokėjo Lietuvos krepšinio federacija. Konferencijoje Vydas Gedvilas esą skaitė pranešimą“, – savo šaltinių informaciją pateikė žurnalistas.

E.Jakilaitis paklausė V.Gedvilo, kaip jis vertina šaltinių pateiktą informaciją.

Seimo narys teigia, kad viešai paskleistos žinios yra visiška nesąmonė. Jis neigia protegavęs kandidatus į Kūno kultūros ir sporto departamento vadovo postą.

„Su Furmanavičiumi aš net nekalbėjau, nesitariau ir jo neskyriau. O Edis Urbanavičius yra ne Darbo partijos narys, jis – neutralus žmogus. Manau, kad šiuo metu paskirtas puikus departamento direktorius“, – atkerta V.Gedvilas.

Tačiau jis neneigia, kad dalyvavo diskusijose apie kandidatus.

„Aš tikrai to neslepiu. Ir kada manęs paklausė, ar (Edis Urbanavičius, – red.) yra tinkamas kandidatas, atsakiau, kad taip, tinkamas, – pripažino politikas, Tikrai nevadinčiau to protegavimu. Supraskite, kad aš visą gyvenime esu atidavęs sporto politikai. Pats buvau ir treneris, ir sporto universiteto prorektorius, ir tą visuomenę aš puikiai pažįstu. Aš manau, kad mano nuomonė, skiriant šį žmogų, galėjo būti svarbi, galbūt į ją tikrai buvo atsižvelgta. Bet aš čia nieko blogo nematau“.

„Visada už viską aš susimokėdavau pats. Trenerių seminare taip, yra skaitytos paskaitos. Turbūt kasmet dalyvauju trenerių seminaruose, ir tai visiškai suprantama, nes pats kadaise buvau treneriu“, – apie savo veiklą pasakojo Darbo partijos narys.

E.Jakilaitis politiko paklausė ir dėl bernvakario, už kurį neva sumokėjo „Arvi“ koncernas.

„Čia jau išvis yra visiška nesąmonė. Penki ar šeši vyrai susirenka pavakarieniauti ir jūs tai pavadinate bernvakariu?! Niekada niekas už mane nemokėjo“, – sakė V.Gedvilas. Jis tikina, kad kruopščiai užsirašo visas išlaidas ir gali bet kada pateikti kvitus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.