Kaune du karininkai išgelbėjo vyrą, kuriam sustojo širdis

Lietuvoje – dar vienas neabejingumo ištikus nelaimei pavyzdys. Penktadienį Kaune du kariai išgelbėjo vyro gyvybę. Jeigu ne greitai ir profesionaliai suteikta būtinoji pagalba, vyro gyvybė galėjo užgesti.

Kaune du karininkai išgelbėjo vyrą, kuriam sustojo širdis.<br>V.Balkūno nuotr.
Kaune du karininkai išgelbėjo vyrą, kuriam sustojo širdis.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 9, 2015, 5:22 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 10:08 AM

Kariuomenės vadas generolas majoras Jonas Vytautas Žukas savo „Facebook“ paskyroje drąsiems kariams negailėjo gerų žodžių.

„Didžiuojuosi, kad Lietuvos kariuomenėje tarnauja tokie kariai kaip Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės Klaipėdos teritorinio karo prievolės ir komplektavimo skyriaus viršininkas kapitonas Žilvinas Želvys ir specialistas vyresnysis seržantas Andrejus Fedijus“, – socialiniame tinkle rašė kariuomenės vadas J.Žukas.

Penktadienį apie 15 val. 30 min. šalia Kauno esančioje degalinėje šie kariai nesutriko ir neliko abejingi. Jie žmogui, kurį, kaip manoma, ištiko klinikinė mirtis, sėkmingai atliko dirbtinį širdies masažą ir taip išgelbėjo gyvybę.

Karininkas apie 7 minutes darė širdies masažą, o seržantas tuo metu ramino artimuosius ir pasitiko medikus.

Kariuomenės vadas nurodė, kad šiuo metu asmuo, kuriam kariai suteikė pirmąją pagalbą, gydomas Kauno medicinos universiteto klinikose, pavojaus jo gyvybei nebėra.

Pastaruoju metu tai ne pirmas atvejis, kai didvyriški pareigūnų ar karių darbai paviešinami visuomenei. Daug atgarsio sulaukė policijos pareigūnai, kurie gelbėjo vaikų gyvybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.