Netradicinis blusturgis užbaigė Dizaino savaitę Klaipėdoje

Klaipėdoje surengtas pirmasis dizaino blusturgis. Nors dėl lietaus iš M.Mažvydo pėsčiųjų alėjos teko persikelti po stogu į barą „Kavos architektai“, lankytojų ir pirkėjų netrūko. Toks dizaino blusturgis uostamiestyje turėtų tapti tradicinis.

L.Jaruševičiūtė viliasi, kad dizaino blusturgis taps uostamiesčio tradicija.<br>A.Pilaitienės nuotr.
L.Jaruševičiūtė viliasi, kad dizaino blusturgis taps uostamiesčio tradicija.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

May 10, 2015, 2:55 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 8:50 AM

Dizaino blusturgio iniciatorė – viena kavinės savininkių Lina Jaruševičiūtė – kvietė klaipėdiečius atvykti ir atsinešti įvairių laikotarpių pramoninio ir vienetinio dizaino daiktų – dizaino knygų ir žurnalų, aksesuarų, įvairiausių namų reikmėms tinkamų dalykų.

Smalsuoliai galėjo apžiūrėti ir įsigyti indų, drabužių, papuošalų, meno kūrinių, kvepalų, atvirukų ir kitokių naudingų daiktų.

Dizaino blusturgis užbaigė Klaipėdoje vykusius Dizaino savaitės renginius.

Kaip ir kasmet jos metu siekta pabrėžti tikrąją dizaino vertę – įžvalgių sprendimų, originalių idėjų ir preciziško, profesionalaus atlikimo sintezę.

Klaipėdoje organizatoriai pažėrė išskirtinių renginių.

KKKC parodų erdvėse atidaryta Gdansko dailės akademijos paroda „Jūrinis dizainas. Praeitis-dabartis-ateitis“. Gdansko dailės akademija jau 60 metų įgyvendina jūrinio dizaino studijų programą, kuri orientuota į laivų ir jachtų eksterjero ir interjero dizainą. Parodoje pristatyti Gdansko dailės akademijos Jūrinio dizaino katedros dėstytojų ir absolventų kūriniai.

Gdansko dailės akademijos lektorius Pawelas Geleszas vedė kūrybines dirbtuves – seminarą apie jūrinio dizaino specifiką.

Baroti galerijoje pristatyta unikali Prancūzų instituto dovana – paroda „20 prancūzų dizaino ikonų“. Ekspozicijoje – patys ryškiausi dirbiniai, reprezentuojantys ištisą kartą ir sulaukę pripažinimo tarptautinėje arenoje, pradedant Philippe'o Starcko, Ronano Bouroulleco, Patricko Jouino darbais, kurių kūryba labiausiai atspindi prancūzų dizainą.

Abi parodos veiks iki gegužės 31 dienos.

Prieš parodos atidarymą Vilniaus dailės akademijos (VDA) Klaipėdos fakultete pristatytas katalogas „40 dizaino kartų“. Profesionalaus dizaino pradžia Klaipėdos mieste ir regione sietina su VDA Klaipėdos vizualiojo dizaino katedros įsteigimu 1974 m. Kataloge pristatomi uostamiesčio absolventų – 100 dizaino kūrėjų – darbai.

Kultūros fabrike rinkosi mados gerbėjai – čia pristatytos mados kolekcijos „In Fashion“. Renginyje dalyvavo jaunosios kartos mados kūrėjai Lilija Larionova, Monika Pranckaitytė, Benas Bogušas, Liucija Kvašytė, Sandra Mockutė, CoatyCoat. Vėliau Kultūros fabrike įsikūrusioje IKRA galerijoje buvo galima įsigyti įdomiausių Lietuvos mados kūrėjų darbus.

„Kavos architektuose“ apie architektūrą prie kavos su besidominčiais kalbėjosi VDA Urbanistikos, architektūros ir dizaino instituto bei Lietuvos architektų sąjungos Klaipėdos apskrities organizacijos vadovas Vaidotas Dapkevičius.

Dizaino savaitės metu, kaip ir kasmet, dizainą kviesta atrasti netikėtai, žvalgantis viešosiose miesto erdvėse. 11 jaunų dizaino kūrėjų bei Vilniaus dailės akademijos Klaipėdos fakulteto ir Socialinių mokslų kolegijos studentai savo kūrybą pristatė miesto centre esančiose vitrinose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.