Prezidentė premjerui papasakojo negirdėtų dalykų apie V.Gedvilą

Prezidentė Dalia Grybauskaitė premjerui papasakojo negirdėtų dalykų apie Darbo partijos kandidatą į Švietimo ir mokslo ministerijos vadovus Vydą Gedvilą. A.Butkevičius su prezidente apie kandidatą kalbėjo pirmadienio rytą. 

A.Butkevičius iš prezidentės išgirdo naujų dalykų apie V.Gedvilą.<br>T.Bauro nuotr.
A.Butkevičius iš prezidentės išgirdo naujų dalykų apie V.Gedvilą.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

May 11, 2015, 3:24 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 6:42 AM

Praėjusią savaitę Darbo partijai į švietimo ir mokslo ministrus pasiūlius V.Gedvilą, A.Butkevičius pareiškė, kad jis tinkamas minėtoms pareigoms.

Tuo metu D.Grybauskaitė pasakė, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pateikta kriminalinės žvalgybos informacija neleidžia net svarstyti 55 metų V.Gedvilo kandidatūros.

Prezidentė žino daugiau?

„Kol kas nieko nenutarėme, nes tai, kas yra parašyta pažymoje, ir tai, ką pasakojo prezidentė, mano pažymoje nėra parašyta. Paprašiau teisininkų, kad užklaustų STT vadovo, kodėl žodinę informaciją suteikia kitokią nei raštu“, – sakė A.Butkevičius.

Premjeras pažymėjo, kad jo ir prezidentės gautos pažymos turinio prasme yra vienodos.

„Ką man prezidentė pasakojo žodžiu, ta informacija nėra suteikta raštu. Susisieksiu su teisininkais ir pasiaiškinsiu, kodėl informacija vaikšto į vieną instituciją vienokia, o man raštu atneša kitokią“, – pabrėžė A.Butkevičius.

Premjero gauta informacija bus persakyta STT vadovui. Be to, prezidentė premjerui nepaminėjo, iš kur gavo papildomos informacijos apie V.Gedvilą. Jeigu STT vadovas Saulius Urbanavičius patvirtins šįryt premjero išgirstą informaciją, STT vadovas tai turės parašyti raštu.

A.Butkevičius neatskleidė, ar išgirsta informacija pakeitė nuomonę apie V.Gedvilą.

Premjeras pabrėžė ir tai, kad asmeniui išreiškus norą STT pažymos turėtų būti paviešintos visuomenei. „Jeigu asmuo nori, tikriausiai galima išviešinti, tačiau nesu teisininkas, negaliu į tai atsakyti“, – sakė jis.

„Galiu patvirtinti, kad raštu tiek premjerui, tiek prezidentei buvo pateikta vienoda informacija apie kandidatą į ministrus.  Kol kas jokio (A.Butkevičiaus. – Red.) kreipimosi nėra. Kol kas tai yra tik premjero išsakyta nuomonė, o jos mes nekomentuojame“, – sakė STT atstovas spaudai Ruslanas Golubovas.

Jeigu premjeras kreiptųsi į tarnybą, ar gali nutikti taip, kad A.Butkevičius išgirstų daugiau dalykų apie V.Gedvilą?STT atstovas R.Golubovas leido suprasti, kad daugiau informacijos, nei jau pateikta pažymose, neturėtų būti.

Žiniasklaidoje skelbta, esą STT pažymoje rašoma, kad V.Gedvilas galėjo proteguoti savo partijos kolegos Gintaro Furmanavičiaus ir nepartinio Edžio Urbanavičiaus kandidatūras į Kūno kultūros ir sporto departamento vadovo pareigas.

Be to, skelbta, esą politiko bernvakario vakarėlį apmokėjo įmonės „Arvi“ savininkas Vidmantas Kučinskas. V.Gedvilas atmeta jam reiškiamus kaltinimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.