Vilnietę įsiutino laiptinę remontavusių statybininkų poelgis

Kaip pralįsti pro keliasdešimties centimetrų tarpą tarp laiptų turėklų ir pastolių, kai laiptinėje aklina tamsa? Tokie išbandymai tenka S.Moniuškos gatvės 10-ojo namo viršutinių aukštų gyventojams.

D.Andžejevska reikalaus, kad pastoliai netrukdytų jai grįžti namo.<br>D.Umbraso nuotr.
D.Andžejevska reikalaus, kad pastoliai netrukdytų jai grįžti namo.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas („Lietuvos rytas“)

May 11, 2015, 8:43 AM, atnaujinta Jan 4, 2018, 7:54 AM

„Jeigu sergančią motiną prireiktų vežti į ligoninę, jos nepajėgtume išnešti iš namų“, – rodydama laiptinę užgriozdinusias metalines konstrukcijas skundėsi Žvėryne gyvenanti Danutė Andžejevska.

Laiptai, turėklai ir pastoliai nukloti dulkių sluoksnio, tad išėję iš laiptinės daugiabučio gyventojai atrodo kaip statybininkai. Prasibrauti pro tarpą neišsiterliojus neįmanoma.

Bet bjauriausia, kad kelias dienas remontavę laiptinę statybininkai praėjusią savaitę pradingo. Nebuvo jų ir šios savaitės pradžioje, o tarp gyventojų pasklido gandai, kad nesutarus dėl darbų sąmatos jų gali tekti ilgokai palaukti.

„Išeidama iš namų nusivelku striukę, kad neišsiterliočiau viršutinių drabužių. Gatvėje nusivalau megztinį ir tik tada apsirengiu“, – pasakojo D.Andžejevska.

Labiausiai jai neramu dėl motinos. Medikai būtų bejėgiai – nuvežti moters į ligoninę neįmanoma. O kas būtų, jei kiltų gaisras, įvyktų kitokia nelaimė?

Praėjusią savaitę krapštęsi statybininkai nutraukė laidą ir laiptinėje dingo šviesa.

Vėlyvą metą iš darbo grįžtančiai D.Andžejevskai kelias namo dar labiau pasunkėjo.

Netekusi kantrybės ir pradėjusi statybininkų paieškas moteris kreipėsi į namą administruojančią įmonę „Mano būstas“, Statybų inspekciją, bet nieko nepešė.

Laiptinę remontuojančios bendrovės „Rakursas“ direktorius Stanislovas Pilipavičius patvirtino, kad buvo nesutarimų su gyventojais dėl darbų sąmatos. Ją teko perskaičiuoti tris kartus, mat gyventojai prašė įrengti lovius laidams.

Vėliau atėjo ilgasis savaitgalis, o paskui remontą S.Moniuškos gatvėje teko derinti prie kitų darbų.

S.Pilipavičius žadėjo, kad statybininkai Žvėryne baigs darbus ir gyventojams nebeteks vargti.

Net ir dieną negalėjo išjungti šviesos

Beveik metus pastoliai riogsojo ir A.Vienuolio gatvėje, o namo balkonų remontą pradėję statybininkai pradingo. Pastoliai dar buvo aptraukti žaliu apsauginiu tinklu, tad gyventojams ir dieną tekdavo deginti šviesą.

Statybininkų tinklas dengė aštuonis A.Vienuolio gatvės daugiabučio langus.

Gyventojai tapo statybininkų įkaitais dėl to, kad balkonus turėjusi remontuoti bendrovė „Inpera“ su namą administruojančia įmone „Naujamiesčio būstas“ nesutarė dėl darbų kainos.

„Naujamiesčio būsto“ atstovai jau seniai A.Vienuolio gatvės namo gyventojams aiškino, kad balkonus būtina remontuoti, nes jų būklė avarinė.

Kai gyventojai nesutiko su darbų kaina, statybininkai balkonus nuardė, išėjimus užkalė medžio plaušo plokštėmis, o pastolius išmontavo. Taip namas pačiame miesto centre atrodo iki šiol.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.