Egidijui Vareikiui panaikintos sankcijos keliauti į užsienį

Bėdų dėl alkoholio turėjusiam ir dėl to į užsienio keliones neišleistam konservatoriui Egidijui Vareikiui Seimo valdyba pagaliau atvėrė kelius į pasaulį – parlamentaras išvyko į Mongoliją.

Dėl nenusisekusios kelionės į Romą E.Vareikiui buvo tekę ilgam pamiršti kelionės į užsienį.<br>D.Umbraso nuotr.
Dėl nenusisekusios kelionės į Romą E.Vareikiui buvo tekę ilgam pamiršti kelionės į užsienį.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 12, 2015, 6:25 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 2:24 AM

Seimo valdyba po daugiau kaip pusantrų metų diskvalifikacijos palaimino gyvenimo būdą pakeitusio E.Vareikio išvyką į Ulan Batorą, kur politikas gegužės 11-14 dienomis dalyvauja tarptautinėje konferencijoje „Laisva valia Mongolijos visuomenėje“.

Keturių dienų politiko kelionę apmokėjo renginio organizatoriai, Seimo kanceliarijai teko apmokėti tik E.Vareikio kompleksinio kelionės draudimo išlaidas. Jos atsiėjo kiek daugiau nei 3 eurus.

Po skandalingos parlamentaro kelionės į Vatikaną, kai jis girtas blaškėsi po Vilniaus oro uostą ir dar sunkiau rado kelią atgal, konservatoriai E.Vareikiui buvo uždraudę keliones į užsienį.

Buvęs didžiausias Seimo keliauninkas be jų ištvėrė metus. Pernai rudenį E.Vareikis jau veržėsi į Rusiją, kur Maskvoje bei Voroneže planavo dalyvauti žmogaus teisių stebėjimo misijose.

Nors Seimo valdantieji jau buvo pritarę šiai išvykai, E.Vareikiui vis dėlto teko iškrauti lagaminus. To pareikalavo konservatoriai, išsigandę Kremliaus propagandininkų reakcijos – šie netruko pasišaipyti iš žmoną talžiusio Lietuvos politiko misijos.

Šių metų pradžioje E.Vareikis veržėsi į Europą, tačiau išvykti į sausio pabaigoje Strasbūre vykusią Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos plenarinę sesiją jam taip pat neišdegė.

Seimo valdyba, tada suabejojusi, ar E.Vareikiui jau pavyko atsikratyti praeities nuodėmių, svarstant konservatoriaus prašymą dėl kelionės į Mongoliją jau buvo gerokai atlaidesnė. „Konservatoriai garantavo, kad jų kolega jau pasitaisė“, – sakė vienintelis šiai išvykai prieštaravęs Seimo vicepirmininkas Algirdas Sysas.

Socialdemokratas mano, kad politikas su tokia praeitimi, kaip E.Vareikio, negali būti siunčiamas į tarptautinius renginius, kuriuose diskutuojama apie žmogaus teises, stebima, ar jos nepažeidžiamos. „Tik Marijos žemėje gali būti taip, kad iš ryto kalbi apie žmogaus teises, o vakare kam nors stuktelėti į galvą ir nieko“, – ironizuodamas kalbėjo Seimo vicepirmininkas.

Kaip žinia, prieš dvejus metus į E.Vareikio namus, gavus skundą, kad politikas muša žmoną, buvo iškviesta policija. Vėliau ikiteisminis tyrimas dėl smurto nutrauktas sutuoktiniams susitaikius.

Tačiau E.Vareikio bėdos dėl alkoholio tuo nesibaigė. Kiek vėliau jis pateko į skandalingą situaciją, kai neblaivus mėgino išvykti į renginį Romoje. Nors dėl girtumo politikas nebuvo įleistas į lėktuvą, jis liko snūduriuoti Vilniaus oro uoste ir savo elgesio sulaukė milžiniško žiniasklaidos dėmesio.

Dar sunkiau E.Vareikiui sekėsi sugrįžti iš Romos. Į Kopenhagoje pradingusio parlamentaro paieškas net buvo įsitraukę mūsų šalies diplomatai ir Užsienio reikalų ministerija.

Po šio incidento politikas ilgai gydėsi ir dabar tvirtina, kad jam pavyko atsikratyti žalingų įpročių. Kad bendražygiui pavyko išbristi iš nesėkmių ruožo mano ir konservatoriai. „Prieš pusę metų aš dėl E.Vareikio kelionių turėjau kitokią nuomonę, bet šiandien matome, kad jis jau yra pasveikęs, todėl frakcijoje buvo apsispręsta, jog jau galima leisti jį į komandiruotes“, – vakar kalbėjo Seimo vicepirmininkė konservatorė Irena Degutienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.