Seimas ruošiasi sugriežtinti PSD mokėjimo ir įsigaliojimo tvarką

Seimui liko paskutinis balsavimas

Dabar Lietuvoje yra beveik 262 tūkst. neapdraustų asmenų – beveik 8,1 proc. visų draudžiamųjų asmenų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Dabar Lietuvoje yra beveik 262 tūkst. neapdraustų asmenų – beveik 8,1 proc. visų draudžiamųjų asmenų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 12, 2015, 12:47 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 3:44 AM

Seimas antradienį po svarstymo priėmė atitinkamas Sveikatos draudimo įstatymo pataisas, kurios numato, kad PSD įsigalioja nuo tos dienos, kada jis pradėtas mokėti, ir jas mokantis gyventojas neturi šio mokesčio skolų. Tai reiškia, kad gyventojai valstybės apmokamomis medicinos paslaugomis galės naudotis, tik padengę skolas.

Šios pataisos aktualiausios asmenims, kurie PSD moka patys, tačiau jos galios ir pagal darbo sutartis dirbantiems asmenims, valstybės tarnautojams.

Dabar PSD įsigalioja nuo tos dienos, kai už žmogų pradėtos mokėti įmokos. Taip yra todėl, kad anksčiau Seimo nustatytas skirtingas PSD įsigaliojimo laikas Konstitucinio Teismo buvo pripažintas prieštaraujantis Konstitucijai, todėl ši nuostata nustojo galioti ir gyventojai (ir tie, kurie yra nemokėję PSD įmokų), sumokėję vieną 27 eurų įmoką, gali naudotis visomis valstybės apmokamomis paslaugomis.

Dabar Lietuvoje yra beveik 262 tūkst. neapdraustų asmenų – beveik 8,1 proc. visų draudžiamųjų asmenų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.