A.Butkevičius: „Apie V.Gedvilą išlieku tos pačios nuomonės“

Premjeras Algirdas Butkevičius, iš Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) gavęs papildomos informacijos apie dabar jau buvusį kandidatą į švietimo ir mokslo ministrus Vydą Gedvilą, sako besilaikąs tos pačios nuomonės ir teiktų jo kandidatūrą, jei jis nebūtų atsitraukęs.

A.Butkevičius.<br>M.Patašiaus nuotr.
A.Butkevičius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-05-13 17:27, atnaujinta 2018-01-03 22:58

Ministro pirmininko teigimu, apie V.Gedvilo apsisprendimą atsitraukti žinojęs dar antradienį.

„Tai jis man pasakė vakar rytą Seime. Aš su juo buvau susitikęs 10 val. ir jis puikiai jaučia tą įtampą, kuri atsirado tarp Vyriausybės ir Prezidentūros, ir įtampą, kuri pastaruoju metu vyravo. Jis suvokė ir suprato, kad net jeigu būtų patvirtintas ministru, vargu ar būtų įmanoma dirbti, ir jis man vakar aiškiai pasakė, kad yra apsisprendęs toliau šito klausimo nebekelti, ir, suprasdamas tiek valdančiąją daugumą, tiek situaciją Vyriausybėje, jis jau vakar buvo priėmęs tokį sprendimą“, – trečiadienį žurnalistams Vyriausybėje sakė A.Butkevičius.

Premjeras teigė apie susidariusią situaciją informavęs Darbo partijos laikinąjį pirmininką Valentiną Bukauską, trečiadienį „darbiečiai“ šaukia prezidiumo posėdį, kuriame greičiausiai priims sprendimą dėl švietimo ir mokslo ministro kandidatūros.

„Pateikus kandidatūrą, aišku, kai gausiu pažymą, paklausiu, ar antros pažymos dar nesiruošia pateikti, nes jau per mano ilgalaikę politiko praktiką niekada tokio atvejo nebuvo, kad būtų pateikiama viena pažyma su gera reputacija, o po to atsiranda dar antra truputį vėliau“, – kalbėjo premjeras.

A.Butkevičius teigė iš STT sulaukęs atsakymų į papildomai užduotus klausimus apie V.Gedvilą, tačiau jų turinio nekomentavo, nes priešingu atveju jam gresia baudžiamoji atsakomybė. Klausiamas, ar gavęs šią informaciją vis tiek būtų teikęs V.Gedvilą, jei šis nebūtų atsitraukęs, A.Butkevičius taip pat plačiau nekomentavo.

„Galiu pasakyti, kad apie jį ir toliau išlieku tos pačios nuomonės, kokią išdėsčiau anksčiau“, – teigė jis.

Premjero pasiteiravus, ar Darbo partija turėtų siūlyti nepartinį kandidatą, žinant prezidentės Dalios Grybauskaitės kritiką šiai partijai, A.Butkevičius nebuvo linkęs vertinti šalies vadovės pozicijos.

„Aš manau, kad Darbo partija turi tinkamą kandidatą, bet pirmiausia tas kandidatas man turi tikti ir aš su juo dirbsiu komandoje. Ir man kažkas iš šalies tikrai jokio kandidato neprimes“, – pabrėžė A.Butkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.