G. Kirkilas: „Kol kas nepanašu, kad Darbo partija trauktųsi“

STT informacija yra įslaptinta.

Anot G.Kirkilo, atsitraukimas dabar iš dalies reikštų V.Gedvilo kažkokios kaltės pripažinimą.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Anot G.Kirkilo, atsitraukimas dabar iš dalies reikštų V.Gedvilo kažkokios kaltės pripažinimą.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 13, 2015, 9:57 AM, atnaujinta Jan 4, 2018, 12:55 AM

„Manau, kad kol kas nepanašu, kad Darbo partija trauktųsi“, – trečiadienį Žinių radijui sakė jis.

Anot G.Kirkilo, atsitraukimas dabar iš dalies reikštų V.Gedvilo kažkokios kaltės pripažinimą.

„Dabar Vydas Gedvilas, man atrodo, yra tokioje padėtyje kaip politikas, jam tiesiog tenka gintis. Ką reiškia atsitraukimas? Atsitraukimas – taip politikai bent supranta – tai reiškia iš dalies tos kaltės pripažinimą, Nemanau, kad jis norėtų tą daryti, matyt, jis nesijaučia kaltas“, – tvirtino G.Kirkilas.

Paklaustas, kokią išeitį mato iš susidariusios padėties, socialdemokratas sakė, kad prezidentė galėtų paskirti V.Gedvilą švietimo ir mokslo ministru pareikšdama, jog atsakomybę dėl jo prisiima premjeras ir valdančioji koalicija.

„Jeigu koalicija to nori, premjeras galvoja, kad tai yra tinkamas ministras, prezidentė gali pasakyti, kad tai yra būtent premjero, koalicijos atsakomybė už jį, ir skirti. Tai būtų normalus vakarietiškas žingsnis“, – teigė Seimo vicepirmininkas.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė nesutiko švietimo ir mokslo ministru skirti „darbiečio“ V.Gedvilo remdamasi iš Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) gauta informacija, tuo metu premjeras Algirdas Butkevičius tikina, kad jam STT pateikta informacija negali užkirsti kelio „darbiečiui“ gauti postą.

STT informacija yra įslaptinta.

Pagal valdančiosios koalicijos susitarimą, kandidatą į švietimo ir mokslo ministrus deleguoja Darbo partija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.