Į sąrašus patekęs KAM darbuotojas: bijoti nėra ko

Bejausmis kompiuteris, atrinkęs potencialius šauktinius, kurie jau netrukus gali apsiauti kareiviškus batus, į sąrašą įtraukė ir kai kuriuos iki šiol netarnavusius tos pačios Krašto apsaugos ministerijos, kurioje ir vyko vadinamoji šauktinių loterija, darbuotojus. Vienas jų – KAM Viešųjų ryšių departamento Visuomenės informavimo skyriaus vyr. specialistas Vainius Eiva – kitiems šauktiniams pataria: bijoti nėra ko.

Kariuomenės gyvenimą Vainius Eiva jau 2,5 metų stebi iš labai arti.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Kariuomenės gyvenimą Vainius Eiva jau 2,5 metų stebi iš labai arti.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

May 13, 2015, 5:40 PM, atnaujinta Jan 3, 2018, 10:58 PM

Jei norite pasitikrinti, ar ir jūs esate šauktinių sąraše, spauskite čia.

Krašto apsaugos ministerijos Viešųjų ryšių departamento Visuomenės informavimo skyriuje 25 metų V.Eiva darbuojasi jau dvejus su puse metų. Čia pateko laimėjęs konkursą iš karto po žurnalistikos studijų Vilniaus universitete.

Kartu su žurnalistais važinėdamas po karinius dalinius ir poligonus Vainius turėjo progą pabendrauti su visų kariuomenės rūšių atstovais, kariuomenės gyvenimą jis nuolat gali stebėti iš labai arti.

„Prašymo tarnauti kaip savanoriui iki šiol nenešiau, nes manau, jog esu netinkamas dėl sveikatos. Tikiu, jog manęs nepaims į tarnybą. Tačiau kariuomenės gyvenimą ne kartą esu matęs iš arti ir galiu pasakyti, kad viskas atrodo tikrai neblogai. Negaliu lyginti su tuo, kas buvo prieš 10 metų, nes nemačiau to, bet dabar tikrai neblogai“, – sako V.Eiva.

Šiuo metu Visuomenės ir kariuomenės dienos, kuri šį savaitgalį vyks Marijampolėje, organizavimu užsiėmęs Vainius neturėjo laiko nagrinėti trečiadienį paskelbto sąrašo. Sako tik paieškojęs savo pavardės. Dabar, jei tik bus pašauktas, eis tarnauti be kalbų ir nesvarstydamas.

„Iki šiol Tėvynę gyniau tik prie kompiuterio klaviatūros ir vis paspekuliuodamas savo sveikata. Dabar ją patikrins ir matysiu, kokia ji yra iš tiesų. Jokios baimės nejaučiu, mielai eisiu tarnauti, jeigu tik pašauks. Esu daug matęs, manęs tarnyba visiškai negąsdina. Bet aš suprantu kitų baimes. Jie nežino, kur teks eiti. Tačiau bijoti nėra ko“, – tvirtina šauktinis.

Paklaustas, kur vis dėlto norėtų tarnauti, jei būtų pašauktas, Vainius kurį laiką susimąsto. O vėliau sako, kad tai yra sunkus klausimas.

„Man viskas patinka. Kur tik iki šiol buvo galimybė prisiliesti, viskas buvo labai įdomu. Greičiausiai labiausiai norėtųsi arčiau namų... Bet jeigu vis dėlto leistų rinktis, gal norėčiau tarnauti Rukloje. Sausumos pajėgose. Ten daugiausia esu praleidęs laiko, ten sutelkta daugiausia batalionų, susitelkę daugiausia karių. Kuo daugiau veiksmo, tuo man įdomiau“, – galiausiai apsisprendė V.Eiva.

Jei šiemet nebūtų pašauktas, V.Eiva sako neatmetantis galimybės anksčiau ar vėliau vis dėlto kariuomenėje atsidurti kaip savanoris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.