Naujasis Darbo partijos kandidatas – Artūras Paulauskas?

Trečiadienio vakarą Darbo partijos prezidiumas nusprendė, ką siūlys kandidatu į švietimo ir mokslo ministrus.

Darbo partijos prezidiumo posėdis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Darbo partijos prezidiumo posėdis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

May 13, 2015, 9:00 PM, atnaujinta Jan 3, 2018, 10:21 PM

Darbo partijos laikinasis vadovas Valentinas Bukauskas sakė, kad Darbo partija turi kandidatą į švietimo ministro kėdę. Prezidiumo posėdyje buvo svarstomas ir premjerui bus teikiamas vienas kandidatas.

Nors partijos nariai neatskleidė kandidato pavardės, tačiau laidos „Dėmesio centre“ vedėjo Edmundo Jakilaičio šaltinių duomenimis, minimas kandidatas – Artūras Paulauskas.

„Prezidiumas diskutavo ir turime ką pasiūlyti ministrui pirmininkui. Artimiausiu metu suderinsiu laiką, kada galės mane priimti, tuo pačiu ir su kandidatu.

Darbo partija turi ką pasiūlyti. Nuoširdžiai pasakysiu, kad kol nesuderinta kandidatūra su ministru pirmininku, tol apie pavardes nebus kalbama“, – sakė V.Bukauskas.

Jis neatskleidė ar tai Seimo narys, bet pabrėžė, kad kandidatas yra „tik iš Darbo partijos“.

„Pats geriausias kandidatas, kuris tiks ministrui pirmininkui ir prezidentei Daliai Grybauskaitei“, – užtikrintai kalbėjo V.Bukauskas.

Darbo partijos laikinasis pirmininkas įsitikinęs, kad kandidatas į ministrus nebus išbrokuotas prezidentės. Esą būtent dėl to susirinkęs į posėdį prezidiumas ir laužė galvą. 

„Turime užtikrinti patį geriausią kandidatą“, – kartojo jis.

Paskelbė savo sprendimą

Tiesa, prieš posėdį V.Bukauskas atrodė kiek susierzinęs, tačiau tai nestebina po trečiadienio įvykių. 

Prezidiumui rinktis teko po to, kai „darbietis“ Vydas Gedvilas pranešė apie savo sprendimą nekandidatuoti į ministro postą.

„Atsisakau kandidatuoti į švietimo ir mokslo ministro postą. Šis sprendimas galutinis ir nekeičiamas“, – surengtoje spaudos konferencijoje pranešė V.Gedvilas.

Savo ir Darbo partijos vardu jis dėkojo visiems, kurie jį palaikė. Tačiau čia pat pridūrė – dėl to, kad prieš visuomenės akis buvo suduotas skaudus smūgis jo reputacijai, tiesos jis ieškos teisme.

„Bet kokiu atveju padarysiu viską, kad įrodyčiau, kad esu teisus ir nekaltas. Kad ir kiek tai užtruktų, kiek kainuotų. Kreipiausi į STT dėl pažymos paviešinimo, tačiau gavau neigiamą atsakymą. Nelieka jokio kito kelio, tik kreiptis į teismą. Tuo keliu ir eisiu“, – surengtoje spaudos konferencijoje trečiadienį sakė V.Gedvilas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.