Nukentėjusiems Ukrainoje gydyti Vyriausybė skyrė 50 tūkst. eurų

Siekdama tęsti humanitarinės pagalbos teikimą nukentėjusiems Ukrainos gyventojams ir

2015 m. Lietuvos gydymo įstaigose gydymo ir reabilitacijos paslaugos jau buvo suteiktos 8 pacientams iš Ukrainos.<br>AP asociatyvi nuotr.
2015 m. Lietuvos gydymo įstaigose gydymo ir reabilitacijos paslaugos jau buvo suteiktos 8 pacientams iš Ukrainos.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 13, 2015, 3:01 PM, atnaujinta Jan 3, 2018, 11:36 PM

Tokia suma numatyta įvertinus 2014 m. turimus duomenis ir į pažeidimų bei sužalojimų pobūdį. Lėšos bus skiriamos tik toms gydymo įstaigoms, kurios bus sudariusios sutartis su Sveikatos apsaugos ministerija ir suteikusios asmens sveikatos priežiūros bei medicininės reabilitacijos paslaugas Ukrainos piliečiams, nukentėjusiems nuo neramumų Ukrainoje, išlaidoms padengti.

2014 m. Sveikatos apsaugos ministerijai buvo skirtas 301 tūkst. litų nukentėjusiųjų nuo neramumų Ukrainoje gydymo ir reabilitacijos Lietuvos gydymo įstaigose išlaidoms padengti. Praėjusiais metais buvo finansuotas 43 Ukrainos karių, taip pat civilių, nukentėjusių neramumų Kijevo Nepriklausomybės aikštėje metu, gydymas Lietuvoje. 2015 m. Lietuvos gydymo įstaigose gydymo ir reabilitacijos paslaugos jau buvo suteiktos 8 pacientams iš Ukrainos.

Šiais metais į Lietuvą atskraidintiems Rytų Ukrainos antiteroristinės operacijos zonoje sužeistiems kariams ir savanoriams teiktos asmens sveikatos priežiūros ir medicininės reabilitacijos paslaugos šiose gydymo įstaigose: Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikose, Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje ir Druskininkų ligoninėje. Krašto apsaugos ministerija pateikė informaciją dėl Ukrainos piliečių, kuriems reikės kompensuoti išlaidas už suteiktas paslaugas Lietuvos gydymo įstaigose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.