Už „Turtingų metų...“ – į belangę

Jei jaučiate, kad susitikę su bičiuliais galite pajuokauti, pirmiausia užtraukite užuolaidas, išjunkite mobiliuosius bei kitokius telefonus ir įsitikinkite, kad niekas jūsų juokų neįrašinėja – kitaip gali labai skaudžiai atsirūgti.

Daugiau nuotraukų (1)

Arvydas Lekavičius

May 13, 2015, 8:37 AM, atnaujinta Jan 4, 2018, 1:16 AM

Antai susėdo verslininkas ir penki vyrai iš „Vilniaus vandenų“, gurkštelėjo greičiausiai ko nors stipresnio nei vanduo, ir išsyk pasipylė kalbos.

Vienas užsisvajojo apie trijų dienų poilsį šiltuosiuose kraštuose, kitas užsigeidė taip papramogauti mėnesį, o trečias panūdo triskart apkeliauti Žemę. Pasisekė pastarajam. Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) įrašytą pokalbį išklausę prokurorai nusprendė, kad jo kalbos – tik humoras.

Užtat kiti pateko į teisiamųjų suolą – neva reikalavo iš verslininko kyšio. O kadangi dar buvo girdėti ir taurelių dzingsėjimas, tai ir sunkinamoji aplinkybė iškart pritaikyta – nusikaltimą darė neblaivūs. Ir niekam nesvarbu, kad vėliau niekas tų kelionių ar šiaip kokio atlygio neprašė ir nekalbėjo apie pinigus ar kitokius kyšio pavidalus. Užtat dabar išsipagiriojusiems veikėjams nuo azarto apspangę prokurorai ne tik pasiūlė tūkstantines baudas, bet ir vieną jų užsimojo patupdyti už grotų.

Ir nepaisant to, kad su vaišių draugo įmone jokia sutartis nebuvo pasirašyta – nei dėl kelionių, nei dėl kokių nors darbų.

Maža ko vyrai (o kartais ir ne tik jie) prisapalioja ugninio vandens paragavę. Pailsėti Dubajuje ar Antalijoje – čia mažmožis.

Jei teisėsaugininkai užsuktų į snarglinėmis vadinamas kaimo aludes ir įrašytų tenykščius pokalbius, galėtų kelti bylą po bylos ir už kėsinimąsi išpyškinti Seimą, ir už premjero ar prezidentės įžeidinėjimą.

Ką gali žinoti, gal kada nors ne tik STT agentai, bet ir kitų tarnybų pareigūnai griebsis tokių tyrimų. Todėl jei kompanijoje daugiau nei vienas žmogus, o ant stalo – ne arbata, geriau išvis prikąsti liežuvį.

Tad gal ne už kalnų tie laikai, kai užtraukus „Turtingų metų, turtingųųųų...“ gali įšokti į kambarį ar kavinę (nelygu, kur veiksmas vyksta) mokesčių inspektoriai ir pulti tikrinti tų turtų kilmės. O jei dar pasigirstų „Vaisingų metų...“, tai, žiūrėk, ir seksualinį priekabiavimą įžvelgs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.