Ukmergės savivaldybei – tarptautinis pripažinimas

Europos verslo asamblėja ( Europe Business Assembly – EBA ) už investavimo patrauklumą rajone apdovanojo Ukmergės savivaldybę. Be Ukmergės tokį garbingą įvertinimą Lietuvoje pelnė dar du miestai: Vilnius ir Kaunas, o iš kitų Europos šalių – vos dvylikos miestų savivaldybės.

Ukmergės savivaldybei EBA skyrė simbolinį sertifikatą ir jį viešinti leidžiantį dokumentą ( memorandumą ).<br>D.Zimblienės nuotr.
Ukmergės savivaldybei EBA skyrė simbolinį sertifikatą ir jį viešinti leidžiantį dokumentą ( memorandumą ).<br>D.Zimblienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė

May 14, 2015, 4:10 PM, atnaujinta Jan 3, 2018, 8:11 PM

„Tai didžiulė garbė visai Ukmergės bendruomenei.

Sukurti patrauklią verslui investicinę aplinką, kurioje sėkmingai veiktų ir kurtųsi verslas – kiekvienos savivaldybės siekis.

Tai nuosekliai darė visi, kas buvo Ukmergės valdžioje, tad yra gera žinoti, jog kažkas pastebėjo tą mūsų darbą, padarė jo analizę iš šono“, -- sakė Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas.

Pasak jo, visiems buvo didžiulė staigmena, kai Ukmergės savivaldybė gavo pakvietimą atvykti į EBA rengiamą ceremoniją Londone atsiimti apdovanojimo.

„Mes jokių paraiškų niekam neteikėme, ta organizacija mus pastebėjo ir atsirinko pati“, – teigė meras.

Į EBA akiratį Ukmergė pateko įvertinus daugybę rodiklių: patogią geografinę padėtį, infrastruktūros išvystymą, pritrauktas investicijas, valdžios bendradarbiavimą su verslo atstovais, investuotojų atsiliepimus ir kt.

R.Janicko teigimu, tam turėjo įtakos ir sėkmingas verslo pavyzdys – Norvegų įmonė „Stafa Industrier“ buvusioje sovietinėje gamykloje Ukmergėje įsteigė net tris bendroves: „Ukmergės pramonės parkas“, „Stansefabrikken“ ir „Stansefabrikken Automotive“.

Nuo šiol turėdama EBA apdovanojimą, Ukmergės rajono savivaldybė bus kviečiama į visus šios organizacijos renginius bei visą laiką EBA internetiniame tinklalapyje bus pristatoma verslo atstovams bei investuotojams.

INFO'box:

EBA – tai tarptautinė nevyriausybinė organizacija, veikianti daugiau kaip 50 pasaulio šalių.

Organizacijos tikslas – plėtoti ir palaikyti regionų socialinį ir ekonominį vystymąsi bei augimą, skatinant ekspertų, akademikų, verslininkų ir vietos valdžios dialogą.

Atsižvelgiant į organizacijos tikslus, prieš keletą metų buvo įsteigtas Pagrindinės verslo krypties ( Prime Business Destinations ) apdovanojimas, kuriuo siekiama remti ir skatinti spartų miestų ir regionų vystymąsi didinant investavimo patrauklumą.

Miestus ir regionus vertina bei nominantus atrinka profesionali ekspertų komanda, kurią sudaro Harvardo universiteto profesoriai, sėkmingi Europos šalių verslo atstovai, pasaulinio lygio konsultantai, tarptautinių leidinių žurnalistai bei kiti profesionalūs Europos visuomenės veikėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.