Upelis nusidažė balta spalva, įtariama, kad tai – chemikalai

Ketvirtadienio vakarą aplinkosaugininkai, įmonių „Jonavos paslaugos“, „Jonavos vandenys“ ir „Jonavos šilumos tinklai“ atstovai skubėjo prie Varnutės upelio.

Specialistai vėlų vakarą bandė ieškoti ir taršos šaltinio – vietos, iš kur skystis į upelį galėjo nutekėti.<br>J.Vilčinskienės nuotr.
Specialistai vėlų vakarą bandė ieškoti ir taršos šaltinio – vietos, iš kur skystis į upelį galėjo nutekėti.<br>J.Vilčinskienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Vilčinskienė („Jonavos žinios“)

May 14, 2015, 11:42 PM, atnaujinta Jan 3, 2018, 6:39 PM

Iš gyventojų gautas signalas, kad upelis nusidažė balta spalva ir greičiausiai į vandenį buvo išpiltas neaiškus skystis.

Pasak Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Jonavos rajono agentūros vedėjo Kęstučio Celiešiaus, buvo jaučiamas chemikalų kvapas, o pats upelis nusidažęs beveik pieno spalva.

Specialistai vėlų vakarą bandė ieškoti ir taršos šaltinio – vietos, iš kur skystis į upelį galėjo nutekėti. Patikrinti keli lietaus kanalizacijos šuliniai.

„Greičiausiai galėjo būti, jog kažkas chemikalus tiesiog supylė į lietaus kanalizacijos šulinį“, – sakė įvykio vietoje buvę specialistai.

Tą patį vakarą paimti vandens mėginiai, gavus laboratorijos atsakymus bus aišku, kuo buvo užteršta Varnutė ir ieškoma kaltininkų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.