Dėl pareigų Ukrainoje Andrius Kubilius apskųstas etikos sargams

Seimo narys Mečislovas Zasčiurinskas kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, prašydamas ištirti, ar Seimo narys Andrius Kubilius nepažeidė Konstitucijos ir nesulaužė Seimo nario priesaikos.

A.Kubilius apskųstas etikos sargams.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A.Kubilius apskųstas etikos sargams.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-05-15 10:44, atnaujinta 2018-01-03 17:39

Kreiptis į etikos sargus politiką paskatino žiniasklaidos priemonėse pasirodžiusi informacija, kad Ukrainos Prezidentas Petro Porošenka paskyrė Seimo narį A.Kubilių, kuris davė sutikimą, Patariamosios reformų tarybos nariu.

Seimo narys M.Zasčiurinskas Etikos ir procedūrų komisijos prašo išaiškinti, ar tokiais veiksmais A.Kubilius nepažeidė Konstitucijos ir nesulaužė Seimo nario priesaikos.

„Konstitucija aiškiai nustato, kad Seimo nario pareigos nesuderinamos su jokiomis kitomis pareigomis valstybinėse įstaigose ir organizacijose, taip pat su darbu verslo, komercijos bei kitose privačiose įstaigose ar įmonėse“, – teigia M.Zasčiurinskas.

Tuo tarpu Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys, Šešėlinės Vyriausybės užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis stebisi, kodėl Andriaus Kubiliaus įtraukimas į Ukrainos reformų tarybą sukėlė „vaikišką parlamentaro Mečislovo Zasčiurinsko reakciją – kreipimąsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją“.

„Vardinis Ukrainos Prezidento Petro Porošenkos kvietimas Lietuvos opozicijos lyderiui – tai ne tik A. Kubiliaus asmeninių gebėjimų tarptautinis pripažinimas, bet ir visos Lietuvos užsienio politikos įvertinimas, kuriuo tiek opozicija, tiek valdantieji turi didžiuotis ir palaikyti“, – teigia A.Ažubalis.

Pasak parlamentaro, net ir žinant Seimo nario A.Zasčiurinsko ekstravagantiškumą, pastarasis jo poelgis prasilenkia su elementaria logika jau vien dėl to, kad Lietuvos politikams veikti visuomeniniais pagrindais, juolab kai ta veikla atitinka valstybės nacionalinį interesą, nėra draudžiama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.