Kada valstybę valdys melo detektorius?

Poligrafu vadinamą melo detektorių išradę amerikiečiai nemažai jų ir gamina. Ir teisingai daro, nes, atrodo, juos tuoj užplūs užsakymų lavina iš Lietuvos.

Daugiau nuotraukų (1)

Arvydas Lekavičius

May 15, 2015, 10:47 AM, atnaujinta Jan 3, 2018, 5:39 PM

Mat dabar didžiausias valstybės rūpestis – kaip surengti tiesos sakymo egzaminą Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovui K.Jucevičiui. Įklimpęs dėl advokato J.Kozubovskio bylos, jis ir nori pasitikrinti, ir spyriojasi.

Stoti prieš karinės žvalgybos turimą meluotojų patikros aparatą K.Jucevičius lyg ir sutiktų, tačiau savininkai neįsileidžia. Ne jų čia daržas, matote. O su vidaus reikalų ministru S.Skverneliu susipliekęs FNTT dirigentas šioje ministerijoje esančiais poligrafais nepasitiki.

Tiesą sakant, mažai pasitikėjimo jie kelia visame pasaulyje – net ir Lietuvoje. Antai informacijos nutekinimu apkaltintus ir remiantis poligrafo parodymais atleistus K.Jucevičiaus pirmtaką V.Gailių ir jo pavaduotoją V.Giržadą teismas grąžino į pareigas.

Juk jau seniai žinoma, kad melo detektorius irgi klysta, o ir apmulkinti jį nėra itin sunku.

Užtat Lietuvoje šis prieštvaninis aparatas – visagalis.

Net ir po to teismo sprendimo prezidentė D.Grybauskaitė sugebėjo išaiškinti, kad teisėjai gali nuspręsti ką norintys, o melo detektoriaus rodmenys išlieka visiems laikams.

Todėl jei taip būtina poligrafu patikrinti K.Jucevičių ir negalima to išvengti, gal kiekvienai ministerijai reikėtų jų nusipirkti bent po kelis.

Dešimt ar daugiau tūkstančių eurų už vieną – anokios čia išlaidos tiesos mylėtojų šaliai.

O pats brangiausias ir prabangiausias melo detektorius gali stovėti Prezidentūroje.

Jo egzaminą turėtų atlaikyti ir specialiųjų tarnybų vadovai, ir visa Vyriausybė su premjeru priešakyje.

Kažin, o jei ir prezidentė būtų prijungta prie to poligrafo? Juk apie kai kuriuos savo praeities metus ji vengia atvirai kalbėti...

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.