Europa – akla, išlepinta, turtinga paleistuvė

Turėsim greit vasarą. Pasileis vėl Lietuva žemuogiauti. Ar voveraičių be PVM prie didelio vieškelio jau už eurus. Gal ir pats kas surizikuosit miškan. Ten dar gali susitikt kokį briedį. Ar kekėm erkių pasišiaušusį elnią. Tie turi karališkus ragus. Kuo didesnius, tuo geriau. Ir baisu, ir gražu.

Daugiau nuotraukų (1)

Algimantas Rusteika

May 18, 2015, 8:18 AM, atnaujinta Nov 28, 2017, 6:32 AM

Pas juos jau taip. Jei turi ragus kaip alyvų krūmą – reiškia, patinas gražus. Pas žmones tai kitaip. Jei patino ragai dideli, reiškia graži patelė.

Praštmatniausius ragus turi Tado Ivanausko muziejus. Pasirodo, už juos aukso ir sidabro medalius duoda. Kaip kokiame Europos čempionate. Ir metai, ir pavardės prie ragų visiems užrašytos. „Petraitis, 1956 m. gruodis“. Ir dar miško pavadinimas. O juk girioj per Kalėdas tai šalta. Užsigrūdinę žmonės buvo, tai ne mes. Kaip kokie šauktiniai. Gausiausią ragų kolekciją, sako, turėjo padūsaujantis Jo Ekselencija. Rinko visą sąmoningą gyvenimą. Dabar dalį tų ragų turi Medininkų pilyje. Bet pačius gražiausius tai pati pasiliko. Ir turi ką turi. Niekam nerodo. Viena sau gėrisi.

O daugiau tai vasarai nieko naujesnio neturim. Palangos jūrą, kurion vis brendam iki bambos pastovėti. Ir tą velnio Rusiją pašonėj. Dvasingas rusas – visada blogis. Fu. Tiesa, kultūrą turėjo geruolišką. Bet dabar ji nacionalistinė. Turi dujų, tankų ir Krymą. Visuomet visus visaip išvaduoja. Ir išvadavę sau ilgai turi.

Europa – tai akla, išlepinta, turtinga paleistuvė. Draugauja su rusais. Turi vaikų teises ožiuotis ir musulmonų. Neturi sarmatos ir kariuomenės. Bet turi pinigų, kuriuos duoda rusai. Duoda ir mums, kai esam geri. Sako, greit nustos duoti. Reiks ką nors sugalvoti. Mokėjo už tai, kad nedirbi. Dabar tegu moka už tai, kad nebemoka.

Ukrainiečiai labai geri, strazdanoti ir šviesūs. Turi siuvinėtus marškinius, lašinių ir anglies. Jų oligarchai su sparneliais. Turėjo Maidaną, dabar turi Donbasą. Neturi pinigų. Bet turi Kubilių. Dabar ten karas, tfu, atsiprašau, antiteroristinė operacija.

O Amerika tai galinga ir vien iš testosterono. Turi kada užsimano visus, nes visi turi dolerių. Kareiviams duoda viagros. Nepriklausomai nuo orientacijos. Ir naktimis nemiega. Mat vis galvoja, kaip čia mus nuo ruso apginti. Ir kaip su tais rusais patogiau susitarti. Visi storuliai, išskyrus badaujančias žvaigždes ir Osam... tfu, atsiprašau, Obamą. Turi Holivudą, makdonaldus ir lėktuvnešių. Problemų neturi.

Dar pasaulyje turim žydų. Tiems visi nusikaltę. Jie teisūs per amžius. Ir turi arabų. Tie arabai vargšai arba chroniški milijardieriai. Bet visi banditai. Turi naftos. Varinėja sau į Meką. Arba pliekia į žydus iš ko tik turi. Kai žydams atsibosta, tie anuos kiek paspirgina. Tada pažangioji žmonija smarkiai arabų gailisi.

Lietuviai turi liūdnas šventes ir koplytstulpius. Po to, kai Vytautas nudribo nuo arklio, jie visada nuskriausti. Bet savimi patenkinti. Ypač tie, kurie viskuo nepatenkinti. Turi konservatorius, cepelinų, Petruškevičių ir Butkevičių. Dar turi ir labai myli Užkalnį. Nors tas storas ir lietuvių nemyli.

Nieko nepadarysi. Taip ir turi būti. Kito pasaulio pasaulyje nėra. Tik kurortai. Kuriuos turi visi, kas turi už ką turėti. Ir galit šiandien portalų neskaityt. Ir žinių neklausykit. Turėsit kaip amerikonai gerą laiką. Turim ką turim.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.