V. Mazuronis EP paliko euroskeptikus, perėjo pas liberalus

Neseniai į Darbo partiją

V.Mazuronis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V.Mazuronis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-05-19 16:36, atnaujinta 2017-11-27 22:14

V.Mazuronis antradienį BNS sakė, kad buvo susitikęs su ALDE pirmininku Guy Verhofstadtu ir pasirašė perėjimo į naują frakciją pareiškimą.

„Politiniu lygmeniu mes esame apsitarę, problemų lyg ir nėra, bet reikėjo aptarti kai kurios techninius klausimus – tam tikrų sutarčių su viena frakcija nutraukimą, kitų pasirašymą su nauja frakcija“, – kalbėjo V.Mazuronis.

Jis teigė, jog ALDE frakcijoje bus labiau realizuotos jo pažiūros į Europos Sąjungą nei Laisvės ir tiesioginės demokratijos Europos ( EFDD) frakcijoje, kuriai iki šiol priklausė. Jis taip pat tvirtino, kad perėjimas yra „logiškas žingsnis“, nes šiai frakcijai priklauso ir Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas.

V.Mazuronis taip pat tvirtino, kad susitikime su G.Verhofstadtu nekėlė reikalavimų dėl naujų postų komitetuose ir išreiškė norą likti „tose pačiose pareigose“. Šiuo metu jis dirba Visuomenės sveikatos ir maisto saugos komitete bei ES ir Ukrainos parlamentinio bendradarbiavimo komitete, taip pat delegacijoje ryšiams su JAV ir „EuroNest“ parlamentinėje asamblėjoje.

V.Mazuronis planavo, kad oficialus pareiškimas, kad jis pakeitė frakcijas, bus paskelbtas antradienį plenarinėje sesijoje.

„15 val. turėtų būti pareiškimas oficialiai plenarinėje sesijoje ir nuo tada aš oficialiai būsiu ALDE frakcijoje“, – BNS sakė V.Mazuronis.

Šiuo metu ALDE frakcijoje dirba Liberalų sąjūdžio atstovai Petras Auštrevičius ir Antanas Guoga bei Darbo partijos įkūrėjas V.Uspaskichas.

Iš partijos „Tvarka ir teisingumas“ pasitraukęs V.Mazuronis į Darbo partijos gretas įstojo balandžio pabaigoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.