Kaune paklausūs tik trumpi liežuviai

Galingą verslo imperiją sukūręs V.Matijošaitis per daugelį metų turbūt atprato girdėti neparankius pavaldinių klausimus ar samprotavimus. Tad tapęs Kauno meru milijonierius su bendražygiais nusprendė, kad šią tvarką galima sėkmingai pritaikyti ir miesto taryboje. Užuot plepėjus, reikėtų daugiau dirbti.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

May 20, 2015, 9:38 AM, atnaujinta Nov 27, 2017, 6:42 PM

Naujasis miesto vadovas dar pridūrė, kad visus reikalus galima išsamiai aptarti frakcijose ir komitetuose, o tarybos posėdis – ne vieta diskutuoti. Mat kai kurie ankstesnės tarybos posėdžiai V.Matijošaičiui priminė televizijos šou, kuriuose pernelyg daug politikuojama, o kartais tai užsitęsdavo netgi dvi dienas.

Pirmasis žingsnis sutramdant plepius jau žengtas.

Dauguma Kauno politikų palaimino, kad būtų smarkiai apkarpytas laikas tarybos narių pareiškimams ir klausimams.

Kalbėjimo laikas sumažintas tris kartus – nuo 120 iki 40 sekundžių. Tiek pat norėta nurėžti laiką ir klausimams, bet paskutinę akimirką pritaikyta nuolaida.

Anksčiau suformuluoti klausimą politikai turėjo 60 sekundžių, o dabar turės apsisukti per 30 sekundžių. Jei nesuspės, mikrofonas bus išjungtas.

Ne vienam tarybos nariui tikriausiai teks lankyti greitojo kalbėjimo kursus arba rengti treniruotes namuose, nes daugelis jų per pusę minutės gali tiesiog nesuspėti užbaigti klausimo.

Kauno savivaldybės valdininkai dabar irgi su nerimu laukia naujojo jų darbo reglamento. Gali būti, kad bus nustatyta, kiek laiko darbuotojai gali kalbėti telefonu ir per kiek minučių turėtų prisistatyti į mero kabinetą.

Nespėjančių laukia liūdna dalia – apie etatų mažinimą savivaldybėje jau paskelbta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.