Diplomatai siekia susitikti su Rusijoje sulaikytu asmeniu

Rygoje viešintis užsienio reikalų

L.Linkevičius sako, kad Lietuvos diplomatai Rusijoje dar nebuvo susitikę su šioje šalyje sulaikytu lietuviu, kuriam pareikšti kaltinimai šnipinėjimu.<br>T.Bauro nuotr.
L.Linkevičius sako, kad Lietuvos diplomatai Rusijoje dar nebuvo susitikę su šioje šalyje sulaikytu lietuviu, kuriam pareikšti kaltinimai šnipinėjimu.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-05-21 19:27, atnaujinta 2017-11-27 11:02

Pasak ministro, į Lietuvos nusiųstą notą, kurioje prašoma susitikimo su suimtuoju, Maskva taip pat dar neatsakė. L.Linkevičius pabrėžė, kad Vilniaus pageidavimas surengti tokį susitikimą yra teisėtas, tokia procedūra įtvirtina Lietuvos ir Rusijos susitarime dėl konsulinių santykių.

Pasak L.Linkevičiaus, abejonių, kad sulaikytasis yra ne Lietuvos pilietis beveik nekyla.

„Mes norime su juo susitikti. Reikia žmogų pamatyti bent. Mes gavome informaciją apie Lietuvos pilietį, pavardę, vardą. Toks pilietis egzistuoja, norime su juo susitikti“, – Eltai telefonu iš Rygos sakė ministras.

Ministras nekomentuoja Rusijos žiniasklaidoje pasirodžiusių gandų, kad asmuo gali būti keičiamas į Lietuvoje sulaikytus Rusijos piliečius, kuriems taip pat pateikti kaltinimai šnipinėjimu.

„Tai spekuliacijos, čia jau truputį per toli einama“, – teigė ministras.

Rusijos žiniasklaida trečiadienį pranešė, kad Maskvoje sulaikytas „šnipas“ – Aristidas Tamošaitis – yra Lietuvos karinės žvalgybos pareigūnas. Rusijos federalinės saugumo tarnybos (FSB) pateikta informacija, asmuo buvo sulaikytas su įkalčiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.