Po nelaimės Baltijos jūroje skaičiuojamos ministrų klaidos

Seimo pirmininkė Loreta

J.Olekas neskuba atsakyti, ar prisiims asmeninę atsakomybę.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
J.Olekas neskuba atsakyti, ar prisiims asmeninę atsakomybę.<br>J.Stacevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 21, 2015, 11:33 AM, atnaujinta Nov 27, 2017, 2:01 PM

Pasak parlamento vadovės, išsiaiškinti, kuriai ministerijai – Krašto apsaugos ir Susisiekimo – krenta didesnė atsakomybė, turėtų Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK).

„Reikia išsiaiškinti visas aplinkybes ir politinę atsakomybę turi prisiimti ministras, kurio sistemoje buvo padaryta daugiausiai klaidų, ar Susisiekimo ministerijos, ar Krašto apsaugos ministerijos“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė L.Graužinienė.

Pasak Seimo pirmininkės, NSGK planuojama pavesti atlikti parlamentinį tyrimą dėl gelbėjimo operacijos. „Seime šiandien bus teikiamas projektas dėl parlamentinės komisijos sudarymo, pavedant NSGK, esu įsitikinusi, kad tyrimo metu bus išsiaiškinta, kieno atsakomybė buvo didesnė, esu įsitikinusi, kad vien dėl to, kad taip atsainiai politikai, ministrai žiūrėjo į šitą įvykį, jie turi prisiimti atsakomybę. Pirmiausia reikia nustatyti atsakomybės ribas, tikiu, kad ministrai patys yra tiek atsakingi ir sąmoningi, kad patys prisiims atsakomybę“, – pabrėžė parlamento vadovė.

Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas į klausimą, ar ketina atsistatydinti, kol kas atsakyti neskuba. „Būtų gerai, kad mes visi turėtume vienodą informaciją, įsigilintume ir tada priimtume sprendimą, ką reikia daryti. Nes dabar labai daug padrikos informacijos, viena su kita persidengia“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė J.Olekas.

„Iš tikrųjų labai nelaimingas atsitikimas, turbūt galima sakyti, kad žuvo du Lietuvos pilotai, todėl tikrai reikėtų viską įsivertinti ir tada priimti sprendimus“, – pridūrė Krašto apsaugos ministerijos vadovas.

Šeštadienį vakare dingęs virš Baltijos jūros skridęs lietuvių lėktuvas „An-2“ buvo rastas antradienio pavakarę Baltijos jūros dugne, 124 metrų gylyje, daugiau kaip 116 kilometrų nuo kranto, tarp Liepojos ir Palangos, Latvijos išskirtinėje ekonominėje zonoje. Ištyrus lėktuvo liekanas povandeninio roboto video kamera, pilotų kol kas nebuvo rasta.

Gelbėjimo operacijos kritikai teigia, kad lėktuvo paieškoje nebuvo pasitelkti visi galimi ištekliai, ji vyko nekoordinuotai, buvo prarastos brangiausios valandos, kad būtų išgelbėti žmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.