Prezidentė priėmė teisėjų priesaikas

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė dekretą dėl penkių apylinkių teismų teisėjų skyrimo ir priėmė jų priesaikas.

Pasak prezidentės, Lietuvos teismai – valstybės veidas, garbė ir sąžinė.<br>LR Prezidento kanceliarijos nuotr./ R. Dačkus
Pasak prezidentės, Lietuvos teismai – valstybės veidas, garbė ir sąžinė.<br>LR Prezidento kanceliarijos nuotr./ R. Dačkus
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 25, 2015, 3:19 PM, atnaujinta Nov 26, 2017, 5:31 PM

„Teisėjo pareiga – padėti žmogui, todėl priimant sprendimus svarbu matyti ne tik įstatymo raidę, bet ir esmę. Tik nepriekaištingai vykdomas teisingumas padeda apginti žmogų ir pelnyti visuomenės pasitikėjimą“, – priimdama priesaikas sakė šalies vadovė.

Pasak prezidentės, Lietuvos teismai – valstybės veidas, garbė ir sąžinė. Svarbu, kad pasitikėjimas teismais nuosekliai auga ir pirmą kartą per penkiolika metų teismais pasitiki daugiau žmonių nei nepasitiki. Tai rodo, kad teismai atsinaujina, tačiau tikėjimas teisingumu priklauso nuo kiekvieno teisėjo pastangų kokybiškai išnagrinėti bylas ir apginti žmogaus teises bei laisves.

Kauno apylinkės teismo teisėja paskirta Indrė Averkienė; Mažeikių rajono apylinkės teismo teisėja – Edita Gailienė; Skuodo rajono apylinkės teismo teisėja – Vaida Railienė; Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjomis paskirtos Rima Lipeikienė ir Ieva Stanislovaitienė.

Naujai paskirtiems teisėjams D.Grybauskaitė palinkėjo kantrybės, išminties ir atkaklumo, stiprinant teisinę Lietuvos valstybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.