Dešinieji įžvelgė daug kairiųjų klastų

Kairiesiems arba trūksta politinės nuovokos, arba jie pernelyg įžūlūs. Tokios konservatorių reakcijos sulaukė socialdemokratų pasiūlymas pasirašyti parlamentinių partijų susitarimą dėl žmogaus teisių apsaugos.

A.Kubilius.<br>T.Bauro nuotr.
A.Kubilius.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

May 26, 2015, 7:54 AM, atnaujinta Nov 26, 2017, 3:06 PM

Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius pareiškė, kad teisingumo ministro Juozo Bernatonio siūlomas susitarimas yra pernelyg ginčytinas ir kvepia artėjančiais Seimo rinkimais: „Šiuo susitarimu siekiama dirbtinai sukurti naują viešosios erdvės diskusijų objektą, kuris nukreiptų dėmesį nuo socialdemokratų vadovaujamos Vyriausybės klaidų bei ryškėjančių nerimą keliančių ekonomikos tendencijų.“

Anot ekspremjero, socialdemokratų siūlomos susitarimo nuostatos prieštarauja konservatorių vertybėms ir įsitikinimams, todėl partija atsisako jame dalyvauti ir nuo jo atsiriboja.

Be to, A.Kubilius stebėjosi, kad iki šiol ir premjeras Algirdas Butkevičius viešai esą skeptiškai vertino įvairių naujų teisių atsiradimą, todėl lieka neaišku, kam atstovauja J.Bernatonis.

Susitarimo projekte, be kita ko, siūloma įteisinti eutanaziją, įsipareigojama nesikėsinti į moters teisę nutraukti nėštumą iki įstatymų nustatyto nėštumo laikotarpio.

Taip pat siūloma pritarti, kad valstybė privalo pripažinti visas šeimos formas, kurios neprieštarauja Konstitucijai, o partijos įsipareigoja nesiimti jokių veiksmų siekiant siaurinti joje dabar įtvirtintą šeimos sampratą, taip pat valstybė negalėtų diskriminuoti žmonių iškeldama vieną šeimos modelį kaip viršesnį prieš kitus.

Anot konservatoriaus Jurgio Razmos, vieną susitarimo punktų galima interpretuoti kaip siūlymą legalizuoti narkotikų vartojimą. Mat partijoms siūloma pritarti nuostatai, kad niekas negali uždrausti žmogui vartoti jo sveikatai kenkiančių produktų, jei tai nekenkia kitiems.

Dešiniesiems užkliuvo ir siūlymas partijoms siekti, kad visi Lietuvos piliečiai turėtų teisę rašyti savo asmenvardžius originalo kalba lotyniškomis raidėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.