Už triukšmo ir ūžavimo orgijas – vos 2 eurų bauda

Jums pasisekė, jei neturite triukšmingai linksmintis mėgstančių kaimynų. Štai vienas Kalniečių rajone nuomojamas butas tapo išskirtinių vakarėlių rengimo vieta – kaimynai neužmiega iki paryčių. Įžūliems triukšmadariams skiriama vos 2 eurų bauda.

Už šių durų dažnai vyksta triukšmingi vakarėliai, dėl linksmybių kenčia kaimynai.<br>P.Mantauto nuotr.
Už šių durų dažnai vyksta triukšmingi vakarėliai, dėl linksmybių kenčia kaimynai.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas („Laikinoji sostinė“)

May 26, 2015, 12:43 PM, atnaujinta Nov 26, 2017, 12:42 PM

P.Lukšio gatvės 35-uoju numeriu pažymėtame daugiabutyje gyvenanti solistės ir Kauno klinikų neurochirurgo šeima jau nebežino, kaip sutramdyti šėlstančius kaimynus, kuriems visiškai nerūpi kitų žmonių poilsis.

Nemalonumai prasidėjo maždaug prieš pusmetį, kai šį butą nusipirko naujas šeimininkas.

Namo bendrijos pirmininkas tikino pirmą kartą susidūręs su tokiais nevaldomais gyventojais, kurių keliamas triukšmas naktimis sklinda visame kvartale.

Dėl skundų ėmė kerštauti

„Naktimis sienas drebina tranki muzika, girdėti riksmai ir šūksniai. Tokios šventės kartais vyksta kelias dienas iš eilės“, – pasakojo šio namo gyventoja.

Pasak jos, dėl bemiegės nakties smarkiai kenčia darbo kokybė. Itin tai svarbu kaunietės sutuoktiniui medikui, kuris daugiau kaip tris dešimtmečius dirba labai atsakingą darbą.

Kaunietė jau kelis kartus kvietė policijos pareigūnus, tačiau jų pasirodymas tik trumpam nuramina triukšmadarius. Nepakenčiamomis sąlygomis gyvenanti kauniečių šeima nustėro sužinojusi, kad už tokius poelgius jiems skiriamos vos 2 eurų baudos.

Moteris pranešė, kad dėl skundų policijai jau pajuto kaimynų kerštą – vienas kieme sutiktas jaunuolis jai atvirai grasino, taip pat neseniai buvo subraižytas vyro automobilio kėbulas.

Negalėjo griežčiau bausti

Žaliakalnio policijos komisariato viršininkas Egidijus Kriaučionis patvirtino, kad dėl viename P.Lukšio gatvės 35-uoju numeriu pažymėto namo bute keliamo triukšmo nuolat kviečiami pareigūnai.

Triskart jie surašė administracinio teisės pažeidimo protokolus, porą kartų pareigūnai į butą buvo neįleisti. Neseniai namo gyventojai vėl šaukėsi pagalbos, surašytas dar vienas protokolas.

E.Kriaučioniui susidarė įspūdis, kad šis butas skirtas trumpalaikei nuomai, nes protokolas buvo surašomas vis kitam žmogui. Pareigūnų turimais duomenimis, savininko tarp jų nebuvo.

„Vienas pažeidėjas paaiškino neseniai grįžęs atostogų iš Airijos ir su bičiuliais surengęs vakarėlį“, – pasakojo pareigūnas.

Policijos komisariato viršininkas patvirtino, kad tuo atveju, jeigu žmogus anksčiau nėra baustas administracine tvarka, jis gali sumokėti pusę minimalios baudos, bet ne mažiau kaip 2 eurus. Būtent tokio dydžio bauda ir buvo skirta visais atvejais. Šios nuostatos yra įtvirtintos įstatyme.

„Turbūt reikės išsikviesti būsto savininką ir su juo kalbėti apie kylančias problemas“, – svarstė E.Kriaučionis.

Užtraukė gėdą visam namui

P.Lukšio 35-ojo namo bendrijos pirmininkas Audrius Giraitis mano, kad šiuo atveju turbūt tik baudomis įmanoma sutramdyti triukšmadarius.

„Tokių gyventojų mūsų name dar niekada nebuvo, jų keliamas triukšmas turbūt girdimas visame kvartale“, – svarstė A.Giraitis. Jam gyventojai taip pat ne kartą skundėsi dėl nepakeliamų gyvenimo sąlygų.

Bendrijos pirmininkas telefonu kalbėjo su šiuo metu užsienyje gyvenančiu būsto šeimininku, tačiau šis pranešė butą patikėjęs kažkokiam bičiuliui. Grįžęs į Kauną žadėjo pasidomėti, kas ten vyksta.

„Prašiau rengti ramesnius vakarėlius, tačiau buto gyventojai nereaguoja“, – piktinosi A.Giraitis.

Jis prašys policijos pareigūnų negailestingai bausti triukšmadarius, nes kito būdo su jais taikiai susitarti jau neberanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.