Pradeda šėlti paskutinį skambutį atšventę abiturientai

Šiomis dienomis šalies mokyklose abiturientams skamba paskutinis skambutis. Ketvirtadienį po pietų, atšventę mokyklose, abiturientai pradeda šėlti miestų gatvėse.

Pradeda šėlti paskutinį skambutį atšventę abiturientai.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Pradeda šėlti paskutinį skambutį atšventę abiturientai.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 28, 2015, 2:38 PM, atnaujinta Nov 26, 2017, 3:14 AM

Ketvirtadienį policija perspėjo jaunus vairuotojus vengti perdėto šventimo gatvėse: „Vairuojant automobilius, šventinio siautulio metu raginame be reikalo nenaudoti garso signalų, keleivius vežti saugiai ir atsakingai. Neleiskite automobilių keleiviams važiuoti persisvėrus pro automobilio langus, išlįsti pro stoglangį, elgtis nesaugiai, rizikuoti sveikata ar net gyvybe, esant reikalui – sudrausminkite bendraamžius.

Jaunuosius vairuotojus ir keleivius raginame švęsti blaiviai, vengti alkoholio vartojimo. Jokiu būdu nesėskite prie automobilio vairo neblaivūs, neleiskite to daryti kitiems, nesileiskite būti vežami neblaivių ar apsvaigusių vairuotojų.“

Policija taip pat pranešė, kad šią savaitę pareigūnai ypatingą dėmesį skiria pradedantiesiems vairuotojams, intensyviai kontroliuoja eismą, tikrina transporto priemonių vairuotojų blaivumą, keleivių pervežimo tvarkos laikymąsi, transporto priemonių važiavimo greitį.

„Šiais metais jau pusantro šimto pradedančiųjų vairuotojų neteko teisės vairuoti dėl leistino greičio viršijimo, nustatytas pusšimtis pradedančiųjų vairuotojų, kurie vairavo lengvai apsvaigę nuo alkoholio“, – skelbia policija.

Tačiau šį policijos perspėjimą, atrodo, išgirdo ne visi vairuojantys abiturientai. Ketvirtadienį apie 13 val. 24 min. Trakų policijai viena vairuotoja pranešė, kad Trakuose, transporto žiede, ratu važinėja moksleiviai ir kitų transporto priemonių į žiedą neįleidžia.

Į nurodytą vietą iš karto nuskubėjo policijos patrulis. Tačiau moksleivių automobilių pareigūnai jau neberado. Spėjama, kad apsukę kelis ratus, abiturientai nuvažiavo siausti kitur.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.