V.Uspaskichas kalba apie politinės karjeros pabaigą ir įpėdinius

Darbo partijos lyderis Viktoras Uspakichas teigė su nekantrumu laukiantis šį savaitgalį vyksiančio partijos suvažiavimo, kurio metu bus renkamas ir naujas partijos pirmininkas.

Darbo partijos lyderis prakalbo apie pasitraukimą iš politikos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Darbo partijos lyderis prakalbo apie pasitraukimą iš politikos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 28, 2015, 8:13 PM, atnaujinta Nov 26, 2017, 1:14 AM

„Lietuvos ryto televizijos“ laidoje „Lietuva tiesiogiai“ dalyvavęs politikas teigė, jog šiuo metu į partijos pirmininko postą yra siūloma 16 kandidatūrų, tačiau partijos įkūrėjas pats prie Darbo partijos vairo stoti neketina.

Nors jo paties kandidatūra yra siūloma, V.Uspaskichas atviravo, kad pats šio posto atsisakys į rems Valentino Mazuronio kandidatūrą.

„Didelės“ – nei nesudvejojęs rėžė V.Uspaskichas, paklaustas, kaip vertina V.Mazuronio galimybes užimti partijos pirmininko postą ir tikino, kad nusikaltimas būtų neišnaudoti šio politiko potencialo.

Į klausimą, kaip vertina ne kartą minėtą idėją, kad Darbo partija ir partija „Tvarka ir teisingumas“ galėtų susijungti į vieną politinę jėgą, pašnekovas atsakė: „Idėja gera, palaikyčiau“. Politiko teigimu, jau anksčiau tokių siūlymų būta, bet kol kas rimtesnės diskusijos tuo klausimu nevyko.

V.Uspakichas tikino, kad jau mąstantis apie savo politinės karjeros pabaigą. Po dešimtmečio atiduoti politikai V.Uspaskichas teigė rimtai svarstantis apie pasitraukimą. Paklaustas, ar jo kadencija Europos Parlamente bus paskutinis aktyvios politinės veiklos etapas, politikas konkretaus atsakymo nepateikė, bet leido suprasti, kad paties pamąstymai apie pasitraukimą iš politikos ilgai brandintas sprendimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.