Jauni, ginkluoti ir labai nervingi. Kas?

„Laikinoji sostinė“

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

May 29, 2015, 3:10 PM, atnaujinta Nov 25, 2017, 8:43 PM

Kauno apylinkės teisme sužibėjo Kauno nusikalstamojo pasaulio legenda vadinamo Henriko Daktaro sūnus Enrikas Daktaras, kuris šįkart įsitaisė ant nukentėjusiesiems skirto suolo.

Vyriškį nemalonumai užgriuvo pernai lapkritį, kai po „Žalgirio“ arenoje vykusio Džordanos Butkutės koncerto gerokai įkaušęs E.Daktaras „kabino“ prieštaringai vertinamo Tauragės verslininko Arūno Pukelio, pravarde Švinius, draugę, o kai ši atsisakė kauniečio draugijos, žavią moterį išvadino žiurke ir ant galvos išpylė taurę kokteilio.

Už tokį poelgį skubiai į Kauną atlėkęs A.Pukelis pamokė įžūlų mafiozo sūnų – įgrūdo į automobilio bagažinę, aptalžė ir po valandos išmetė pakaunėje.

Atrodo, teismo procesas E.Daktarui gerokai nemalonesnis negu A.Pukeliui, nors teisiamas pastarasis. Švinius teisme teigė gynęs moters garbę ir neneigė jėga mokęs smarkuolį gerų manierų, o štai E.Daktaras pareiškė teisiamajam neturįs jokių pretenzijų ir dėl girtumo negalįs prisiminti nei užpuolikų, nei įvykio aplinkybių.

Turbūt laisvės atėmimo bausme iki gyvos galvos nuteistas H.Daktaras įdiegė sūnui pagrindines nusikaltėlių pasaulio nuostatas – jokiomis aplinkybėmis nebendrauti su teisėsaugos pareigūnais.

Pastariesiems tokia įvykių eiga taip pat labai naudinga: nėra nukentėjusio žmogaus, nėra ir nusikaltimo, o statistikos rodikliai tik gražėja.

Galbūt dėl šios priežasties po šūvių Aukštuosiuose Šančiuose trečiadienio vakarą tiek Kauno apskrities policijos vadovas Darius Žukauskas, tiek vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis skubėjo raminti kauniečius esą nėra jokio gaujų karo.

Viešoje vietoje mojuojama koviniu ginklu, vienas žmogus nušautas, du sužaloti, ginkluotas įtariamasis paspruko. Policijos vadovams tai turbūt – tik smulkmena.

Miesto gyventojams visiškai nesvarbu, kaip šis įvykis bus pavadintas: gaujų karu ar staiga įsiplieskusiu įkaušusių jaunuolių kivirču. Tikimybė netoli prekybos centro net gerai nesutemus praeiviui gauti kulką nesuteikia saugumo jausmo.

Nereikėtų pernelyg skubėti neigti įtariamojo sąsajų su nusikalstamojo pasaulio atstovais, mat pareigūnai net patvirtino šį žmogų žinantys. Galbūt gerokai daugelio dalykų apie jį kriminalistai dar nežino?

Policijos vadovai neseniai pripažino, kad gaujų karai Kaune vyksta, ir patys surinko tai patvirtinančius įrodymus tirdami kitą įžūlų išpuolį, įvykdytą balandžio pradžioje Partizanų gatvėje. Tąkart vienas vyriškis buvo sužalotas šūviais į kojas, o jo bičiulis – partrenktas automobilio.

Sulaikius įtariamąjį, paaiškėjo daugiau jo ryšių su nusikalstamo pasaulio atstovais, pas kaunietį rasti net aštuoni nelegaliai laikomi šaunamieji ginklai, sprogstamieji užtaisai, kvaišalų ir svarstyklės jiems sverti.

Patyrinėjus pastarojo meto nusikaltimus, Kaune skelbti pergalę prieš nusikalstamo pasaulio gaujas, ypač jaunąją jų kartą, gal ankstoka?

„Laikinoji sostinė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.