Valentinas Mazuronis: „Santykiai su R. Paksu – labai geri“

Pirmas naujojo Darbo partijos pirmininko Valentino Mazuronio darbas – suburti komandą. „Šiandien ir rinkimų rezultatai, ir rinkimų eiga parodė, kad Darbo partija jau laimėjo. Žmonės nori dirbti kartu, nori dirbti bendroje komandoje“, – sakė 61 metų europarlamentaras. Jis tiki, kad suburta komanda mokės klausyti rinkėjų ir susigrąžins populiarumą.

V.Mazuronis nori užbraukti brūkšnį ties Darbo partijos juodosios buhelterijos byla.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V.Mazuronis nori užbraukti brūkšnį ties Darbo partijos juodosios buhelterijos byla.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

2015-05-30 18:05, atnaujinta 2017-11-25 15:00

„Suaktyvinsime darbą tose pozicijose, kur yra deleguoti mūsų ministrai, išrinkti žmonės. Reikia paruošti rimtą, ant žemės stovinčių žmonių, suprantančių paprastų žmonių viltis ir norus, programą“, – dėstė politikas ir patikino, kad Darbo partija 2016 metais taps stipriausia politine jėga.

– Ką darysite su Europos parlamentaro mandatu?

– Pasakiau labai aiškiai. Iki Seimo rinkimų dirbsiu ir Europos Parlamente, ir Lietuvoje. Jeigu rinkėjai pasitikės mūsų komanda, kviečiu visus tai padaryti, jeigu norės turėti tokį pat aplinkos ministrą, balsuos už mus, aš grįšiu.

– V.Uspaskichas užsiminė apie jungimąsi su partija „Tvarka ir teisingumas“. Ar matote realią galimybę tai padaryti?

– Matau jungimąsi ir darbą kartu tiek rinkėjų, tiek visų politinių jėgų. Manau, kad tiesioginis partijų jungimasis jau praėjęs etapas.

Bet bendras darbas, telkimasis, aš tikiuosi, prie Darbo partijos, kuri eina stiprėjimo keliu, bus.

– Sunku patikėti, jog susijungus partijoms „Tvarkos ir teisingumo“ lyderis Rolandas Paksas sutiktų tapti vienu iš jūsų pavaduotojų. Kaip manote, ar asmeniniai santykiai bei ambicijos netrukdys susijungimo procesui?

– Bendražmogiški santykiai su R.Paksu – labai geri. Partijų susijungimo, apie kurį jūs kalbate, aš manau nebus. Tačiau manau susitelksime ir dirbsime visi kartu Darbo partijos pagrindu.

– Ar Darbo partijos byla netrukdys pasiruošti Seimo rinkimams?

– Reikėtų atskirti teisinius procesus, kurie vyksta, Darbo partijos byla šiuo metu yra teisme. Nepolitizuokime nei mes, nei jūs.

Mes brėžiame brūkšnį ir politiškai einame į rinkimus. Teisiniai procesai spręsis ir turėtų išsispręsti teisiniu būdu. Bus sprendimai, mes juos vertinsime, darysime. Nemaišykime politikos ir teisės.

– Kuo taps V.Uspaskichas jums vadovaujant partijai?

– Ponas V.Uspaskichas liks partijos garbės pirmininku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.