Tarptautinėse pratybose dalyvaus apie 6 tūkst. karių

Birželio 1-19 dienomis trijose

Pratybose dalyvaus kariai iš 13 NATO ir partnerių šalių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pratybose dalyvaus kariai iš 13 NATO ir partnerių šalių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 31, 2015, 12:12 PM, atnaujinta Nov 25, 2017, 12:52 PM

JAV karinių pajėgų Europoje organizuojamų tarptautinių pratybų tikslas – tobulinti sąjungininkų bendradarbiavimą planuojant ir vykdant karines operacijas, kelti karių profesionalumą ir treniruotis vykdyti priimančiosios šalies paramą.

Šių metų pratybose brigados lygmens štabų mokymai ir planavimo procedūros bus atliekamos iš Generolo Adolfo Ramanausko kovinio rengimo centro Nemenčinėje. Juose dalyvaus 5 NATO šalių – Danijos, Estijos, Latvijos, Lietuvos ir JAV – brigadų štabai. Batalionų lygmens lauko taktikos ir situacinio šaudymo pratybos vienu metu vyks Latvijos, Lietuvos ir Lenkijos kariniuose poligonuose.

Lauko pratybos Lietuvoje bus rengiamos Rukloje, Gaižiūnų poligone, ir Pabradėje, Generolo Silvestro Žukausko poligone. Jose treniruosis apie 1600 karių iš Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų padalinių ir apie 900 karių iš Lietuvoje dislokuotų ir atvykstančių JAV, Vokietijos, Portugalijos sausumos pajėgų padalinių, taip pat Kanados ir Slovėnijos oro atakų kontrolės vienetų.

Pratyboms Lietuvoje vadovaus Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų vadas generolas majoras Almantas Leika.

Šių pratybų metu taip pat bus sertifikuojamas Baltijos batalionas (BALTBAT), kuris rengiasi budėti NATO greitojo reagavimo pajėgose 2016 metais. Lietuva į BALTBAT skiria Karaliaus Mindaugo Husarų bataliono kuopą ir štabo elementą.

Lietuva šiais metais yra pagrindinė pratybų priimančioji šalis. Pratybų atidarymo ceremoniją planuojama surengti birželio 8 d. Generolo Adolfo Ramanausko kovinio rengimo centre Nemenčinėje.

Kardo kirtis“ – tai kasmetinės JAV Sausumos pajėgų Europoje vadavietės Baltijos šalyse organizuojamos tarptautinės pratybos. Šios pratybos Baltijos šalyse šiemet vyks penktąjį kartą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas