Seimo opozicija: prezidentė iš Vyriausybės nieko nebesitiki

Seimo opozicija teigia, kad

Opozicijos lyderis konservatorius Andrius Kubilius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Opozicijos lyderis konservatorius Andrius Kubilius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 4, 2015, 12:29 PM, atnaujinta Nov 24, 2017, 12:10 PM

„Įdomiai nuskambėjo tai, kad prezidentė visiškai neminėjo pačios Vyriausybės ir susidaro vaizdas, kad ji iš Vyriausybės nieko nebesitiki“, – žurnalistams sakė opozicijos lyderis konservatorius Andrius Kubilius.

Pasak ekspremjero, prezidentė „tiesiogiai šiai Vyriausybei užduočių jau nebekėlė, o vardijo problemas, kurias reikia Lietuvoje spręsti, kurios reikalauja ilgalaikių sprendimų ir intelektinių pastangų“.

„Susidarė vaizdas, kad šitų problemų sprendimo nebeadresuoja šitai Vyriausybei“, – kalbėjo A.Kubilius.

Jam antrino ir liberalų lyderis Eligijus Masiulis. Pasak jo, „prezidentė netiesiogiai davė suprasti, kad ši Vyriausybė yra nepajėgi įgyvendinti prezidentės ambicingų tikslų“.

Liberalų sąjūdžio pirmininką nudžiugino prezidentės pozicija, kad dėl dvigubos pilietybės reikia visos tautos apsisprendimo. Liberalai siūlo kitąmet kartu su Seimo rinkimais rengti referendumą dėl dvigubos pilietybės.

Pasak E.Masiulio, liberalams taip pat priimtina D.Grybauskaitės pastaba, kad dideliu ekonomikos stabdžiu tapo nelanksti darbo rinka.

„Darbo santykių lankstumas yra pribrendęs reikalas ir prezidentė dar kartą paragino ne kažkokiais socialiniais modeliais dangstyti savo neveiklumą, o priimti konkrečius sprendimus dėl to, kad darbo santykių lankstumas ir liberalizavimas padėtų gyvesnei ekonomikai“, – kalbėjo E.Masiulis.

E.Masiulio teigimu, savo metiniame pranešime prezidentė „labai tiksliai sudėliojo šios dienos skaudulius ir signalizavo, kad ir visuomenėje, ir valdžioje reikia pokyčių“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.