V. P. Andriukaitis: Lietuvoje mokesčių sistema yra neteisinga

Socialinių partnerių dialogas

Vytenis Povilas Andriukaitis pabrėžia, kad šiuo metu Lietuvoje svarstomas socialinis modelis neapima mokesčių mažinimo darbo jėgai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vytenis Povilas Andriukaitis pabrėžia, kad šiuo metu Lietuvoje svarstomas socialinis modelis neapima mokesčių mažinimo darbo jėgai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 4, 2015, 10:12 AM, atnaujinta Nov 24, 2017, 12:29 PM

„Noriu pasakyti, kad man atrodo, kad formuojant nacionalinę politiką dėl socialinio modelio, man keista, kad nuo pat pradžių į darbo grupes nebuvo įtraukti visų šalių atstovai: ypač profsąjungų, ypač socialinių sluoksnių. Juk tas modelis ruoštas dvejus metus. Čia labai keista. Labai vėlai pradėtas socialinių partnerių dialogas. Jis tiesiog būtinas“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė V.P.Andriukaitis. 

Jo nuomone, socialinis modelis neturėtų būti svarstomas atskirai nuo mokesčių politikos. 

„Jeigu dabar bus susipriešinimas dėl iš tikro nacionalinės problemos, tai bus blogai. Pasieksime tik dar didesnio susiskaldymo. (...) Man atrodo, kad reikėtų siekti socialinio dialogo būtinai, kita vertus, aš manau, kad šis socialinis modelis negali būti svarstomas atplėštai nuo mokesčių politikos. Lietuvoje mokesčių sistema yra neteisinga. Juk Europos Komisijos rekomendacijose nurodoma, kad apmokestinimas darbo jėgai yra aiškiai per didelis“, – tikino eurokomisaras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?