Per miestelį su vėjeliu skridęs Rusijos diplomatas bandė derėtis

Vilkaviškio rajono miestelyje leistiną greitį viršijęs 100 km/val., Rusijos diplomatas dar bandė derėtis su jį sustabdžiusiais policininkais, kad nebūtų baudžiamas. Tačiau pareigūnai buvo principingi, užsieniečiui gresia nemaža bauda ir teisės vairuoti praradimas.

Per miestelį su vėjeliu skridęs Rusijos diplomatas bandė derėtis.<br>P.Mantauto asociatyvi nuotr.
Per miestelį su vėjeliu skridęs Rusijos diplomatas bandė derėtis.<br>P.Mantauto asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 5, 2015, 11:05 AM, atnaujinta Nov 24, 2017, 7:20 AM

Kaip pranešė Marijampolės apskrities VPK, birželio pirmąją savaitę Marijampolės savivaldybėje vykdoma akcija „Greitis“. Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus I-ojo būrio vyresnysis patrulis Nerijus Nagrodskis kartu su vyriausiuoju patruliu Renatu Jasaičiu, dirbdami pagal nustatytą maršrutą, Vilkaviškio r., Maldėnų kaime (leistinas važiavimo greitis šioje gyvenvietėje 50 km/val.) tikrino visų pravažiuojančių transporto priemonių greitį.

Pareigūnai užfiksavo 151 km/val. greičiu nuo Kybartų pusės atskriejantį automobilį. Sustabdžius transporto priemonę paaiškėjo, kad šis greičio mėgėjas yra Rusijos Respublikos pilietis.

Pareigūnams paprašius pateikti visus reikiamus dokumentus, pilietis paaiškino, kad jis turi diplomatinį pasą ir jį vertėtų paleisti nebaustą. Patikrinus dokumentus paaiškėjo, kad kaimyninės šalies automobilio vairuotojas tikrai turi diplomatinį pasą, tačiau jis neakredituotas Lietuvoje kaip diplomatas ir neliečiamybės neturi.

Diplomatas su greičio matuoklio parodymais sutiko ir nuoširdžiai gailėjosi pažeidęs kelių eismo taisykles. Už šį grubų pažeidimą jam buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Bauda gresia nemenka – nuo 289 iki 434 eurų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo vieno iki šešių mėnesių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.