Šventojoje lankytojus pasitinka duobės, dulkės ir buldozeriai

Kol vieni Lietuvos kurortai kaip įmanydami stengiasi įtikti poilsiautojams ir turizmo sezono pradžioje iššveičia visus užkaborius, Šventosios centre lankytojus pasitinka dulkių debesys, perkastos gatvės ir buldozerių griausmas. Apie tokią situaciją pasakojo į šį pajūrio kurortą užsukęs naujienų portalo lrytas.lt skaitytojas Martynas.

Šventosios gatvės pavirto statybvietėmis.<br>lrytas.lt skaitytojo nuotr.
Šventosios gatvės pavirto statybvietėmis.<br>lrytas.lt skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Vainalavičiūtė

2015-06-05 18:53, atnaujinta 2017-11-24 03:47

Bare apsitarnauk pats

„Šventojoje buvau vos kelis kartus, bet vaizdas nykokas. Pastarąjį kartą į Šventąją važiavau dviračiu iš Palangos ir nustebau, kad pagrindine miestelio gatve dviračiu pravažiuoti negalėjau. Gatvė buvo visa išrausta – iškelti vamzdžiai, asfaltas, net šaligatvių nebuvo. Teko per žmonių kiemus eiti, kad patekčiau į centrą“, – pasakojo Martynas.

Jo teigimu, visas Šventosios centras skendi dulkėse, viešbučiuose gyventi taip pat didelio džiaugsmo nebus – nei šaligatvių, nei gatvių, nuolat važinėja sunkvežimiai ir buldozeriai.

„Gatvėse keli žmonės vaikšto ir dirba keli barai. Į vieną jų užėjau, norėjau išgerti alaus. Baras veikė, kabojo iškaba, kviečianti apsilankyti, bet per kelias minutes niekas prie manęs nepriėjo. Pats bandžiau ieškoti padavėjo, bet prie baro buvo primesta segtuvų, tuščių alaus statinių, tad nusprendžiau nueiti į parduotuvę“, – pasakojo pašnekovas.

Anot jo, matyt, Šventoji dar nepasiruošusi sezonui. „Bet kam ten ruoštis, kai turistų nėra“, – ironizavo pašnekovas.

Poilsiautojams netrukdys

Palangos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Violeta Staskonienė teigė, kad 2014 metais pradėti Jūros gatvės Šventojoje rekonstrukcijos darbai, kurių vertė yra 150 tūkst. eurų.

Anot jos, 2014–2015 metams iš LR Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų šiems darbams (2015 m. balandžio mėn.) paskirta  960 tūkst. eurų.

„Tikimės kitais metais gauti reikiamą darbams užbaigti sumą ir visiškai rekonstruoti gatvę. Iki metų pabaigos bus atlikti darbai iki Pušyno gatvės, o iki liepos 1 d. šioje atkarpoje bus paklotas bent vienas asfalto sluoksnis, įrengtas šaligatvis ir atnaujintas pėsčiųjų ir transporto eismas.

Poilsio sezono metu (nuo liepos iki rugsėjo mėn.) darbai vyks minimaliai arba visai nebus vykdomi. Darbų vykdymo atkarpose klojant inžinerinius tinklus ir rengiant pagrindus yra ribojami įvažiavimai“, – sakė V.Staskonienė.

Baigti planuoja iki mėnesio pabaigos

Į klausimus, kiek ilgai kurorto gyventojai ir svečiai turės kęsti nepatogumus, pašnekovė atsakė: „Nuo kitos savaitės Šventosios gatvėse bus taisomos duobės. Šie remonto darbai bus baigti per porą savaičių, planuojama – iki birželio 20 dienos.“

Kasmet Šventosios gatvėms bei viešosioms erdvėms tvarkyti, atnaujinti ir prižiūrėti skiriama ~ 290 tūkstančių eurų.

Pažymėtina, kad praėjusiais metais atlikti dalies  Mokyklos gatvės bei Šventosios gatvės su  šaligatviais remontas, už 150 tūkstančių eurų įrengti treniruokliai bei vaikų žaidimo aikštelė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.